لزوم توجه به حقوق کودکان در برخورداری و حفظ محیط زیست سالم در بازی های رایانه ای

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی بازی های رایانه ای، فرصت ها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: CGCO07_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امینی

دانشجو دکتری حقوق خصوصی دانشگاه اصفهان

محمود جلالی کروه

دانشیار گروه حقوق دانشگاه اصفهان

داوود نصر

دانشجو دکتری حقوق خصوصی دانشگاه اصفهان

چکیده

تاثیرگذارترین عامل رفتار و برخورد صحیح با محیط زیست، آموزش است و بقای طبیعت جهان امروز برای آیندگان، در گرو تحقق این مهم میباشد. در این میان، استفاده و به کارگیری از تکنولوژی و بازی های رایانه ای که بیشتر کودکان در سرگرمی های روزانه خود با آن سروکار دارند، میتواند بسیار کارآمد باشد. به عبارتی با توجه به یادگیری عمیق و افزایش تمرکز یادگیرندگان بر موضوع مورد آموز ش و نیز ایجاد مهارت های تفکر انتقادی و حل مسئله در کودکان به وسیله بازی های رایانه ای، میتوان از این ابزار برای آموزش حقوق و تکالیف کودکان نسبت به محیط زیست اطرافشان، استمداد گرفت. اما سوال اصلی تحقیق این است که آیا طراحان نرم افزارها و بازی های رایانه ای در ساخت بازی ها و سرگرمی ها، مسئولیتی در آموزش حقوق و وظایف کودکان ندارند و آزادند تا هر گونه برخورد با طبیعت را به این گروه سنی القا کنند یا اینکه باید در ساخت بازی های رایانه ای، رفتار صحیح با طبیعت و حفظ آن، مورد توجه قرار گیرد و طراحان و سازندگان به چنین امر با اهمیتی دقت نمایند ؟نگارندگان پس از انجام مطالعات در زمینه مذکور، به این مهم دست یافتند که سازندگان بازی های رایانه ای موظفند در ساختو طراحی بازی ها، معیار آموزش صحیح برخورد با طبیعت و چگونگی مراقبت از آنرا به جای معیار کسب درآمد بیشتر از فروش بازی که در مواردی به قیمت آموزش رفتار خشن و مخرب با محیط زیست تمام میشود ، در اولویت کار خود قرار دهند و در این راستا مسئولین و نهادهای ذیربط دولتی میتوانند با نظارت ویژه و دقیق خود به تحقق این امر کمک شایانی نمایند.

کلیدواژه ها

آموزش، محیط زیست، حقوق و تکالیف کودکان، سازندگان بازی های رایانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.