تحلیل فقهی حقوقی خریدوفروش اکانت بازی های مجازی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی بازی های رایانه ای، فرصت ها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: CGCO07_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی وصالی ناصح

عضو گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان

چکیده

بازی های برخط نیز همچون سایر پدیده های نوظهور، واجد برخی ملاحظات فقهی حقوقی هستند که سبب طرح چالش ها و -تردیدهایی در خصوص قانونی یا غیرقانونی بودن آ نها میگردد و همین امر پای فقه و حقوق را نیز به عرصه بازی و سرگرمی باز میکند. در این میان خریدوفرو ش حساب کاربری کانت بازی ها ی مجازی که امروزه در بین علاقه مندان حوزه بازی امری رایج و در حال گسترش است یکی از همین ملاحظات به حساب می آید که موجب طرح سوال در باب جواز یا عدم جواز شرع و قانون پیرامون آن گردیده است. به عیارت بهتر این پرسش مطرح میگردد آیا چنین دادوستدهایی از منظر فقه و حقوق نیز صحیح بوده و از حمایت قانونی برخوردار خواهند بود؟ آنچه ممکن است صحت و اعتبار دادوستد حساب کاربری را با تردید مواجه سازد امکان مبیع واقع شدن حساب کاربری است بدین معنا که آیا حساب کاربری بازی های مجازی شرایط قانونی لازم برای مورد معامله قرار گرفت ن را دارد ؟ در حا ل حاضر و در حقوق موضوعه ایران پاسخ صریحی برای این سوا ل نمیتوان یافت و در استفتاء از مراجع عظام فقهی نیز موضوع با اختلاف نظر مواجه شده است. از همین رو مقاله حاضر میکوشد وضعیت حقوقی دادوستد حساب کاربری بازی ها ی برخط را از منظر فقه امامیه و حقوق موضوعه ایران موردبررسی قرار دهد.

کلیدواژه ها

بازی مجازی، حساب کاربری، اکانت، مال، مالیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.