آموزش و تمرینات گروههای امداد پزشکی اضطراری

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی بهداشت، درمان و مدیریت بحران در حوادث غیرمترقبه
  • کد COI اختصاصی: ICHMCM03_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی جلالی

سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان

محمدعلی قویدل

سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان

مرضیه فتوتی

سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان

معصومه دانش عسکری

سازمان بسیج جامعه پزشکی خراسان

چکیده

گروه های امداد پزشکی اضطراری گروهی منتخب از پزشکان و پشتیبانی گروه هستند کـه در حـوادث غیرمترقبـه بـه درمان مصدومین به صورت اضطراری می پردازند . این گروهها می تواند با امکانات و تجهیزات کافی برای مدت 72 ساعت در محل حادثه به صورت خودکفا استقرار داشته باشند تا مرکز پزشکی ثابت یا سـیاری در محـل دایـر شـود . گروههـای امـداد پزشـکی اضطراری معالجات اولیه را انجام می دهند یا برای تقویت نیروهای بهداشتی درمانی محلی طراحی شده اند . در واقع این گروه هـا نیروی واکنش سریع هستند که معالجات محلی را تکمیل می کند تا سایر نیروهای درمانی در محل تجهیز و اسـتقرار یابنـد یـا اینکه کلاً مشکل مرتفع گردد . هر واحد توسعه یافته گروه های امداد پزشکی اضطراری تقریباً متشکل از 30 ـ 35 نفر هستند . این تعداد می تواند با توجه به شیف تهای کاری ( سه نوبته ) در حوادث غیرمترقبه افزایش یابند . گروه هـای امـداد پزشـکی اضـطراری قبل حوادث شکل گرفته اند و تعداد کافی از پرسنل در زمان اعزام به محل حادثه در دسترس می باشند . یک گـروه هـای امـداد پزشکی اضطراری سازمان یافته و آماده بر اساس سطح آمادگی به 4 گروه طبقه بندی شده اند . سطح :1 گروههایی کـه ظـرف 8 ساعت از وقوع حادثه در محل استقرار می یابند و قادر هستند به مـدت 72 سـاعت خودکفـا باشـند و بـا تجهیـزات و امکانـات استاندارد و با تعداد 30 ـ 35 نفر در هر روز تا 250 نفر بیمار را در روز درمان نمایند . سطح :2 گروههایی هستند کـ ه تجهیـزات و امکانات به حدی نیست که خودکفا باشند اما قادر هستند که گسترش پیدا کنند و به جای یک گروه سطح 1 که محل را ترک کرده است در محل حادثه حضور یابد . سطح :3 گروه هایی هـستند کـه توانـای ی شـان در حـد پاسـخگویی بـه نیازهـای محلـی است . سطح :4 گروههایی هستند که اسامی شان لیست شده است و به صورت یک توافقنامه در حوادث غیرمترقبه بـه کـارگیری می شوند . بحث : برای اینکه گروه های امداد پزشکی اضطراری آمادگی لازم را پیدا کنند ، اعضای هر گروه بایستی توانایی ذیـل را کسب نماید1. ایمنی فردی و گروهی 2. ایمنی هوایی 3. نصب و نگهداری تجهیزات 4. ارتباطات 5. فرمانـدهی حادثـه 6. آگاهی از خطرات احتمالی 7. عملیات درمانی در میدان حادثه روشهای آموزش شامل : 1. تمرین کلاسی شفاهی 2. آمـوزش OnLine از شبکه اینترنت 3. تمرینات میدانی 4. دستور العمل حـوادث غیـر مترقبـه 5. کنفـرانس هـا و سـمینارها 6. آمـوزش کلاسی عملی بخش های آموزشی همیشه در فضایی آموزشی غیررسمی و کامل برگزار می شود . آموزش با شرکت فعال اعـضای گروه در بحث ها بوده و آموزشیاران با مهارت ویژه در این امر دخالت دارند . ایـن بخـشها ترکیبـی از سخنرانیها ،توسـط وسـائل کمک آموزشی ( با نرم افزار ,…)VHS,DVD,Power Point می باشد . که در اصل مقاله به طور کامل بدان پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.