تاثیر یک دوره تمرین بر عوامل میتوفاژی میتوکندری در موش های صحرایی نر چاق

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی و فعالیت بدنی، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_OEPPA-15-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان احمدی

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

ندا اقایی بهمن بگلو

دانشکده تربیت بدنی، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

چکیده

هدف: میتوفاژی می­تواند به کنترل کیفیت میتوکندری کمک کند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر یک دوره تمرین بر عوامل میتوفاژی میتوکندری در موش های صحرایی نر چاق بود.روش ها: در این مطالعه تجربی، ۴۰ سر موش صحرایی نر (میانگین وزن۲۰±۱۲۰ گرم) پس از القاء چاقی با رژیم غذایی پرچرب (به مدت ۱۰ هفته)، ۸ سر موش صحرایی از گروه رژیم غذایی پرچرب (O) و ۸ سر موش صحرایی گروه رژیم غذایی استاندارد (C) برای بررسی القای چاقی تشریح شدند و سایر موش های صحرایی چاق به طور تصادفی به ۳ گروه کنترل چاق (OC)، تمرین تداومی با شدت متوسط (MICT) و تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) تقسیم شدند. HIIT شامل ۱۰ مرتبه فعالیت ۴ دقیقه ای با شدت ۹۰-۸۵ درصد VO۲max و دفعه های استراحت فعال ۲ دقیقه ای و برنامه MICT نیز ۵ جلسه در هر هفته با شدت ۷۰-۶۵ درصد VO۲max به مدت ۱۲ هفته اجرا شد. سطوح bcl۲ و پارکین با استفاده از روش الکتروفورز ژل و وسترن بلات اندازه­گیری شد. داده­ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنا داری ۰۵/۰P≤  تجزیه و تحلیل شد.نتایج: نتایج نشان داد هر دو مداخله تمرین HIIT و MICT به افزایش معنا دار bcl۲ و پارکین عضله نعلی نسبت به گروه کنترل منجر شدند (۰۵/۰P< ). تفاوت معنا داری بین دو گروه HIIT و MICT در سطوح  bcl۲و پارکین رت های چاق وجود نداشت (۰۵/۰< P).نتیجه گیری: با توجه به نتایج، به نظر می رسد که HIIT و MICT می­توانند به کاهش تخریب و اختلال میتوکندری در عضله اسکلتی طی چاقی کمک کنند.

کلیدواژه ها

تمرین تناوبی, تمرین تداومی, bcl۲, پارکین, چاقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.