تاثیر فرایندهای سیلیکونایزینگ و بروسیلیکونایزینگ بر ساختار میکروسکوپی و مورفولوژی لایه های سطحی فولادهای کربنی

  • سال انتشار: 1377
  • محل انتشار: دوفصلنامه روشهای عددی در مهندسی، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCME-17-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیدرضا بخشی

مهدی صالحی و فخرالدین اشرفی زاده

F. Ashrafizadeh

چکیده

در این پژوهش، برای بهینه سازی فرایندهای سیلیکونایزینگ و بروسیلیکونایزینگ جامد روی فولادهای کربنی، گستره ای از زمان عملیات و ترکیب پودر در دمای ثابت در نظر گرفته شد به گونه ای که مبنای بهینه سازی، ضخامت، کیفیت سطحی و سختی لایه-های به دست آمده بوده است. با توجه به یافته های آزمایشی، زمان و دمای بهینه هردو فرایند، به ترتیب ۴ ساعت و C˚۹۵۰ به دست آمد؛ ترکیب پودر در فرایند سیلیکونایزینگ، مخلوط ۵/۲% فروسیلیسیم، ۵/۲% کلریدآمونیم و مابقی اکسید آلومینیم تعیین شد در حالی که در عملیات بروسیلیکونایزینگ همزمان، ترکیب ۹۰% پودر برونایز بهینه و ۱۰% پودر سیلیکونایز بهینه، مخلوط مطلوب تشخیص داده شد. با انجام فرایندهای بهینه، پوششهای به ضخامت حدود mμ۱۵۰ و حداکثر سختی HV۶۰۰ در فولادهای سیلیکونایز شده و با ضخامت حدود mμ۱۰۰ و سختی بیش از HV۳۰۰۰ در فولادهای بروسیلیکونایز شده به دست آمد. بررسیهای میکروسکوپی و فازشناسی پرتو ایکس توسط آزمایشهای متالوگرافی، XRD و EDAX نشان داد که فازهای ایجاد شده در فرایند سیلیکونایزینگ عبارت اند از si۳Fe و ۳Si۵Fe، در حالی که طی فرایند بروسیلیکونایزینگ فازهای ۳(FeSi)B، B۲Si۹/۴Fe، FeSi، FeB و B۲Fe شناسایی شدند.

کلیدواژه ها

-, -

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.