بررسی مشکلات راهبری تصفیه خانه های لجن فعال اصفهان ناشی ازانتخاب غیر صحیح فرآیندو تجهیزات

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH11_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد موسوی

کارشناس ارشد بهره برداری شرکت آبفا اصفهان و عضو هیئت علمی پاره وقت مجت

ادیب جابری

مدیریت تاسیسات فاضلاب استان اصفهان

مهرداد فرهادیان

عضو هیئت علمی مجتمع عالی صنعت آب و برق اصفهان

چکیده

افزایش روزافزون تصفیه خانه های فاضلاب در ایران بحث توسعه و احداث تصفیه خانه های فاضلاب را به سمت بهره برداری صحیح از آنها برای رعایت پارامترهای استاندارد خروجی پساب سوق داده است. در شهر اصفهان مسائل و مشکلاتی, خصوصا در تصفیه خانه های فاضلاب جنوب، شمال و شاهین شهر وجود دارد که اغلب آنها به خاطر انتخاب غیر صحیح تجهیزات و نامناسب بودن آنها با ماهیت فاضلاب،نیروی انسانی،شرایط آب وهوایی و غیره می باشدودر راهبری تصفیه خانه ها همواره مشکلات فراوانی را به دنبال داشته اند. این مقاله به بررسی مشکلات تجهیزاتی تصفیه خانه مذکور اعم از تجهیزات برقی، مکانیکی و ابزار دقیق می پردازد.انتخاب ناصحیح پمپها خصوصا در بخش لجن،انتخاب نامناسب تابلوهای برق و داشتن ایمنی کم،عدم نظارت کافی برقطعات برقی شامل موتور،کابل،تابلو و نداشتن مرغوبیت لازم در محیط بسیار خورنده تصفیه خانه، عدم کارایی قریب به اتفاق تجهیزات اندازه گیری دبی،ارتفاع،دما،غلظت لجن،اکسیژن سنجی،عدم کارایی میکسرهای دایجستر لجن؛معیوب بودن پل های متحرک و لجنروبها،گرفتگی مکرر پمپها،لوله ها،شیر آلات،عدم آببندی دریچه هاو مشکلات ناشی از آن،اتاق فرمان و مشکلات آن،تجهیزات آزمایشگاهی و مشکلات آن،بوده که این مواردبصورت عکس ارائه شده است. هدف اصلی این مقاله جلو گیری از تکرار این مشکلات و ارائه راه حلهای انتخاب صحیح تجهیزات خصوصا انتخاب پمپهای متناسب با فاضلاب ایران از لحاظ آشغال و دانه،انتخاب پمپهای متناسب با لجن فاضلاب شهری ایران،انتخاب صحیح ابزار دقیق متناسب با خوردگی محیط تصفیه خانه و نیروی متخصص در دسترس و دیگر مشکلاتی که در فرایند راهبری صحیح تصفیه خانه بسیار راهگشا خواهد بود.

کلیدواژه ها

تصفیه خانه فاضلاب،:بهره برداری تصفیه خانه فاضلاب،مشکلات تصفیه خانه فاضلاب،مشکلات فرایندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.