ارزیابی عملکرد غشای فیلتراسیون اسمز معکوس (RO) در حذف کروم از پساب صنایع آبکاری
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
- کد COI اختصاصی: NCEH11_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1858
نویسندگان
استادیاردانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، گروه مهندسی بهداش
مربی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گروه بهداشت محیط، زنج
دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، گروه مهندسی بهداشت
دانشجوی دوره کارشناسی بهداشت محیط
چکیده
کروم از عناصر انتقالی گروه 6 و بیست و یکمین عنصر فراوان در طبیعت است که بطور گسترده ای به دو حالت 3+ و 6+ ظرفیتی وجود دارد. نوع شش ظرفیتی آن بسیار سمی است . صنایع آبکاری سهم بسزایی در ورود کروم به داخل محیط زیست هستند. هدف از انجام این پژوهش تعیین راندمان حذف کروم از پساب صنایع آبکاری با استفاده از فرآیند غشایی اسمز معکوس است. همچنین در این پژوهش شرایط بهینه برای فرایند غشایی جهت حذف کروم از پساب صنایع آبکاری مورد بررسی قرار گرفته است.روش انجام تحقیق با توجه به ماهیت آن بر پایه داده های آزمایشگاهی، از نوع مطالعات بنیادی - کاربردی است . در این پژوهش، ابتدا محلول های کروم با غلظت های 5 ، 10 ، 15 ، 20 میلی گرم در لیت رساخته شد و از غشای اسمز معکوس با مدول مارپیچی مدل TE 2521 ساخت شرکت CSMکره عبور داده شد . در این مرحله، تاثیر فشار عملیاتی، غلظت ورودی، دما و pH روی کارایی حذف کروم در هر غلظت، مورد بررسی قرار گرفته، و تعیین شد. غلظت کروم توسط روش نتایج حاصل از آزمایشات و اندازه گیری ها نشان داد که شرایط بهینه سیستم در محدوده فشار (200psi، ( 0.01 = α ، غلظت α =0.05) ، 10g/l) دما در محدوده α =0.05) ، 25°Cl) . و pH در محدوده 7-6 می باشد. راندمان حذف کروم از پساب صنایع آبکاری در شرایط بهینه عملکرد سیستم تا بیش از 99 درصد اندازه گرفته شد. با مقایسه روش اسمز معکوس با سایر روشها، چنین به نظر می رسد که راندمان حذف توسط این روش مناسب است و می تواند درمقیاس میدانی بعنوان یک گزینه موثر بکار گرفته شود.کلیدواژه ها
(RO) حذف کروم، آبکاری، غشای اسمز معکوسمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.