تاثیرات منفی فضای مجازی بر الگوی تربیتی دانش آموزان با استفاده از نظریه جوزف نای

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش منطقه ای مسایل تربیتی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان در پسا کرونا
  • کد COI اختصاصی: RCEIPC01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه علی بهرامی

هیئت علمی دانشکده معارف دانشگاه اصفهان

پرویز جمشیدی مهر

دانشجوی دکتری جامعه شناسی سیاسی دانشگاه اصفهان

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی آسیب های ناشی از فضای مجازی در الگوی تربیتی دانش آموزان در فرآیند آموزش مجازی در شرایط کرونا و پساکرونا می باشد. باید توجه داشت گسترش ارتباطات و تنوع آن در دنیای مدرن در کنار مزایای آن، معایب زیادی را نیز برای بشر به ارمغان آورده است. نظام استکبار که در صدد تسخیر و استحاله ارزش های فرهنگی کشورهای مخالف خود است، در تلاش است تا از فضای موجود نهایت بهره برداری را به عمل آورد. در این مقاله از نظریه جوزف نای در کتاب جنگ نرم که بر روش های تغییر ارزش ها و باورهای کشورها به منظور سلطه بر آنان تاکید می کند، استفاده می شود. یافته های این پژوهش نشان می دهد که آموزش مجازی در کنار قابلیت های مثبت آن به دلیل دسترسی بیشتر دانش آموزان و دانشجویانی که قبلا به هر دلیلی به این فضا دسترسی نداشتند، باعث آشنا شدن آنان به فضای شبکه های اجتماعی و دستیابی به گوشی های مجهز به سیستم اندروید شده است که می تواند آنان را با جذابیت های این فضا آشنا کرده و به دلایل مختلفی چون تهاجم فرهنگی، نداشتن سواد رسانه ای، آزادی نسبی موجود در این فضا، ناشناخته بودن هویت افراد، عدم مدیریت و نظارت درست توسط خانواده ها و...موجبات تغییر در الگو پذیری آنان برخلاف اهداف تربیتی و اخلاقی نظام آموزشی و پرورشی کشور شود.

کلیدواژه ها

دانش آموزان، تربیت، فضای مجازی، آموزش، جنگ نرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.