بررسی قابلیت استفاده از فرایند الکترو کواگولاسیون با استفاده از الکترود های آلومینیمی در حذف سختی آب
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
- کد COI اختصاصی: NCEH11_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1696
نویسندگان
دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ک
کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمان
چکیده
روشهای مختلفی برای سختی زدایی وجود دارد که هر یک معایب ومحاسن خاص خودرادارند. فرایند الکترو شیمیایی یا الکتروکواگولاسیون به علت ساده بودن توجه زیادی رابه خود معطوف داشته است. به این جهت از آن در حذف انواع یون ها ومواد آلی استفاده میشود.هدف از انجام این مطالعه، بررسی عملکرد فرایند مذکور تحت شرایط مختلف در حذف سختی آب می باشد. این بررسی یک مطالعه تجربی با استفاده پایلوت در مقیاس آزمایشگاهی است. پایلوت مورد استفاده از یک مخزن با حجم موثر 1/3 لیتر حاوی 6 الکترود صفحه ای آلومینیمی با ابعاد 10*10 سانتی متر تشکیل شده است. الکترود ها به صورت یک در میان مثبت ومنفی به هم وصل شده واز یک منبع تغذیه برای تولید جریان برق مستقیم استفاده گردید. جهت انجام آزمایش از آب شرب شهر کرمان استفاده شد. وسپس راندمان حذف سختی در مقادیر اسیدیته 5/3 و 7/2 و 10/1 در گستره ی اختلاف پتانسیل 5 و 10 و 20 ولت در مدت زمان های 20 و 40و 60 دقیقه تعیین مقدار شد. نتایج نشان مدهد که میزان PH و اختلاف پتانسیل الکتریکی تاثیر مستقیمی روی حذف سختی به وسیله فرآیند الکتروکواگولاسیون دارد. بیشترین راندمان حذف در اسیدیته 10/1 و اختلاف پتانسیل 20 ولت مشاهده شد.این نتایج با نتایج بررسی های Ranta Kumar و همکاران در موردحذف آسنیک و آقای بذر افشان و همکاران در مورد حذف کروم از محیط های آبی همخوانی دارد.کلیدواژه ها
الکترو کواگولاسیون، حذف سختی، الکترود آلومینیمی، اختلاف پتانسیل الکتریکیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.