بررسی اثر حالت شکست ستون های بتنی بر آنالیز فرکتال تعمیم یافته تصاویر الگوی ترک سطحی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و چهارمین همایش سالیانه انجمن علمی بین المللی بتن ACI - شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله مرکز تحقیقات بتن (متب)
  • کد COI اختصاصی: ACIAC24_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد حمیدیا

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

سارا جمشیدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش زلزله، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیطزیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

اولین اقدام مهندسین بعد از زلزله، ارزیابی اولیه ایمنی و تعیین سطح عملکرد سازه ها است. روش های موجود ازجمله بررسی چشمی و یا اندازه گیری بیشینه ی عرض ترک، مستعد خطای زیادی هستند. در این پژوهش، ابتدا نتایج آزمایش های مختلف موجود که بر روی ستون های بتن مسلح انجام شده، جمع آوری گردیده است. سپس، با استفاده از مفاهیم هندسی فرکتال، با استخراج و ترسیم الگوی ترک ستون بتنی مسلح، مشاهده شد که سه نوع حالت خرابی در بین ستون ها وجود دارد که عبارت اند از حالت خرابی خمشی، خمشی برشی وبرشی و با بررسی نتایج خروجی اندیس های فرکتال هر نمونه به عنوان نماینده از هر حالت در دریفت های مختلف اثر حالت خرابی بر آنالیز فرکتال تعمیم یافته با توجه به تصاویر الگوی ترک سطحی مشخص شده است. با توجه به نتایج در تمامی دریفت ها حالت شکست برشی دارای بیشترین اندیس فرکتال تعمیم یافته است. در دریفت های کمتر حالت خرابی خمشی برشی و در دریفت های بیشتر حالت خرابی خمشی پایین ترین مقدار اندیس فرکتال را به خود اختصاص داده است و این روند برای هر دو اندیس ۱-D و ۰D وجود دارد.

کلیدواژه ها

پایش سلامت سازه، ارزیابی خرابی، ستون بتن مسلح، الگوی ترک های سطحی، پردازش تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.