بررسی تاثیر رهبری تحول گرا با نقش میانجی رفتار شهروندی سازمانی و چابکی سازمانی بر عملکرد شغلی (مورد مطالعه: دانشکده علوم پزشکی ساوه)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME08_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی تحول دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

هدف تحقیق بررسی تاثیر رهبری تحول گرا با نقش میانجی رفتار شهروندی سازمانی و چابکی سازمانی بر عملکرد شغلی در دانشکده علوم پزشکی ساوه می باشد.روش تحقیق علی و از نظر هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق کارکنان دانشکده علوم پزشکی ساوه به تعداد ۴۷۵ نفر است . طبق فرمول کوکران حجم نمونه ۲۱۳ نفر تعیین گردیده است. در این تحقیق از روش میدانی برای جمع آوری داده ها استفاده شده است. به منظور جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. برای ارزیابی روایی ابزار تحقیق برای مولفه رهبری تحول گرا از پرسشنامه باس و الیو ( ۲۰۰۲ )، برای مولفه رفتار شهروندی سازمانی از پرسشنامه استاندارد لی و الن ( ۲۰۰۲ ) ، برای مولفه چابکی سازمانی از پرسشنامه شریفی و ژانگ ( ۲۰۰۱ ) ، برای مولفه عملکرد شغلی از پرسشنامه پاترسون ( ۱۹۷۰ ) استفاده شده است و پرسشنامه ها به تایید اساتید رسیده است و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار spss با مقدار ۷۸۶ / ۰در این تحقیق تایید شده است.در این تحقیق از آزمون کولموگروف اسمیرنوف به منظور سنجش نرمال بودن توزیع نمونه آماری - استفاده شده است. برای آزمون فرضیه های تحقیق با استفاده از تکنیک معادلات ساختاری و آماره t از نرم افزار LISREL استفاده شده است.یافته های تحقیق حاکی از آن است که رهبری تحول افرین با نقش میانجی چابکی سازمان بر عملکرد شغلی تاثیر مثبت دارد. رهبری تحول افرین با نقش میانجی رفتار شهروندی سازمانی بر عملکرد شغلی تاثیر مثبت دارد. رهبری تحول افرین بر عملکرد شغلی تاثیر مثبت دارد. رهبری تحول افرین بر چابکی سازمان تاثیر مثبت دارد. رهبری تحول افرین بر رفتار شهروندی سازمانی تاثیر مثبت دارد. رفتار شهروندی سازمانی بر عملکرد شغلی تاثیر مثبت دارد. چابکی سازمان بر عملکرد شغلی تاثیر مثبت دارد.

کلیدواژه ها

رهبری تحول افرین ، چابکی سازمان، رفتار شهروندی سازمانی ،عملکرد شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.