چگونه توانستم تعامل و مشارکت دانش آموزان و معلم پایه پنجم را بهبود بخشم؟

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: PFCONF06_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ربابه صبوری

آموزش ابتدایی، پردیش فاطمه الزهرا (س) تبریز

فریبا حسینی

آموزش ابتدایی، پردیش فاطمه الزهرا (س) تبریز

چکیده

مشارکت فعال دانش آموزان در فرایند یاددهی و یادگیری یکی از مباحث اساسی است که توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است، چون مشارکت فعال دانش آموز در فرایند تدریس موجب درگیری ذهنی آنها و افزایشمیزان یادگیری می شود. درسال ۹۸ باشیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس آموزش دانش آموزان از حضور در مدارس به سمت شبکه شاد کشیده شد و این تغییر بستر و به تبع آن تغییر سبک های یاددهی یادگیری تاثیرات مختلفی داشت که یکی از مسائلی که من هم با حضور در کلاسهای کارورزی ۱ و هم در دانش آموزان اطرافم مشاهده می کردم مسئله عدم مشارکت دانش آموزان در فرایند تدریس بود. هدف پژوهش حاضر پرداختن به علت ها ، راهکارها و در نهایت تلاش برای رفع این مسئله و تداوم فرایند یاددهی-یادگیری فعال در بستر فضای مجازی و شبکه شاد کلاس پنجم دبستان رشدیه شهر مرند است . در این اقدام پژوهی که پژوهشی کیفی است؛ برای جمع آوری اطلاعات )شواهد ۱ و ۲( از روش های مشاهده، پرسش نامه و مصاحبه؛ با همکاری معلم کلاس و دانش آموزان و اولیا ، استفاده شده است. سپس از طریق کدگذاری باز و محوری، داده ها طبقه بندی شدند تا اطلاعات جامع و کاملی گرد آوری شود.در نتیجه گردآوری اطلاعات، از دلایل موثر بر کم شدن مشارکت دانش آموزان ، عدم استفاده از شیوه های فعال تدریس و بی انگیزه بودن دانش آموزان به حضور در کلاسهای شاد و پیگیری نکردن والدین نسبت به تکالیف و حضور منظم دانش آموزان و محدودیتهای برنامه شاد بود که در ادامه برای دستیابی به اهداف مورد نظر ، با تجزیه و تحلیل اطلاعات و ارائه راه حل های مختلف و اجرای بهترین آنها ، به یاری خدا توانستم میزان مشارکت فعال دانش آموزان در آموزش های مجازی و به تبع آن میزان یادگیری موثر را درآنها افزایش دهم.

کلیدواژه ها

آموزش ، فضای مجازی، مشارکتی، دانش آموزان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.