نقش فضای سبز در توسعه پایدار شهری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: PFCONF06_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عباسی

فارغ التحصیل گروه مدیریت فرهنگی ، دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد ۴۱

چکیده

هدف مقاله حاضر نقش فضای سبز در توسعه پایدار شهری می باشد. اهمیت و نقش فضای سبز در حیات و توسعه شهرها تا حدی است که از آن به عنوان یکی از شاخص های توسعه پایدار یاد می شود. تاثیرات فیزیکی و طبیعی این فضاها در سیستم شهری و بازدهی های مختلف اکولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی آنها در ساختار جوامع انکارناپذیر است. امروزه برنامه ریزی و مدیریت توسعه فضای سبز شهری به یک موضوع مهم و ضروری در شهرسازی و مدیریت شهری تبدیل شده است. دستیابی به توسعه پایدار فضای سبز شهری، نیازمند اتخاذ سیاست های مدیریتی قوی در زمینه های فنی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی می باشد. مفهوم توسعه پایدار مبتنی بر ایجاد تعادل در محیط است و شهرها به لحاظ مکانی مهم ترین نقطه تلاقی انسان و محیط است. لذا توجه به شیوه زیست شهری و برنامه ریزی در راستای برقراری تعادل زیست محیطی در شهرها از ضروریات توسعه پایدار شهری است. نتایج نشان می دهد جوهره اصلی کیفیت زندگی شهری تامین نیاز های روانی و عاطفی و اجتماعی شهروندان (مثل نیاز به امنیت زیبایی، آرامش خاطر تعلق اجتمایی شادی تفریح و ... ناقص خواهد بود. کیفیت زندگی شهری در بر گیرنده ابعاد روانی است که شاخص هایی همچون رضایت و شادی و امنیت را در بر می گیرد. لذا از این منظر آن را رضایت اجتماعی- فرهنگی نیز می توان مورد بحث قرار داد. امروزه نقش و اهمیت فضاهای باز و سیز در محیط زیست و کیفیت زندگی مجتمع های زیستی به طور چشمگیری رو به افزایش است. به همین جهت، در اکثر کشور ها ، فضای باز و سیز جزء لاینفک تصمیمات برنامه ریزی کاربری زمین به شمار می آیند. لذا ضروری است با راهکارهای ساده و عملیاتی، همچون افزایش کیفیت محیط از طریق ایجاد و بهبود فضای سبز، بستر لازم را جهت حضور بیشتر مردم و افزایش تعاملات اجتماعی فراهم و با ایجاد بام سبز در شهرها به آسیب شناسی زیست محیطی روی آورد.

کلیدواژه ها

فضا ی سبز ، توسعه پایدار شهری، بام سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.