مقایسه مینی گریدهای مبتنی بر DC و AC برای برق رسانی مقرون به صرفه جوامع در حال توسعه روستایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق مکانیک و کامپیوتر ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF07_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا رحمتی

دانشجوی دکتری مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

فرهاد دستوری رزاز

دانشجوی دکتری مهندسی برق قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

آفریقای سیاه (زیرصحرایی) به خاطر نرخ پائین توسعه شبکه که مستلزم فعالیتهای اقتصادی پائین در آن مناطق، توزیع پراکنده جمعیت تقاضاهای پائین بار خانوار و تولید ناکافی برق است همچنان از فقر انرژی آسیب می بیند. از طرف دیگر، سیستم های میکروتولید برق خورشیدی کوچک به خانوارها این امکان را می دهند تا در سیستم های قدرتشان حداقل سرمایه گذاریها را انجام داده و آن سیستم ها را مطابق تغییر موقعیت های اقتصادی و تقاضای برق، اصلاح نمایند. برای توسعه اجتماعی اقتصادی روستایی، به الکتریسیته فراتر از روشنایی نیاز می باشد. بدون شبکه، تنها راهکار جایگزین، ریزشبکه های مبتنی منابع انرژی تجدید پذیر است که در سطح محلی دسترس پذیر هستند. در این کار، محاسن و معایب سیستم های کوپل شده DC و AC در رابطه با هزینه ، کارایی و عملکر د کلی، را باهم مقایسه می کنیم. تحقیق نشان می دهد که مراحل تبدیل توان بزرگترین نقاط تلفات توان در ریزشبکه ها هستند و به همین خاطر اجتناب از بسیاری از مراحل تبدیل، منجر به بهبود عملکرد کلی سیستم می گردد. تحقیق همچنین نشان می دهد که بهترین عملکرد زمانی تحقق می یابد که وسایل DC با توان شبکه های کوپل شده DC ، با ژنراتورهای برق DC توزیع شده نظیر PV تامین شده باشند. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که وقتی انتخاب هاداده شده باشد، مصرف کنندگان تصمیم می گیرند به شبکه های DC با ذخیره غیر متمرکز متصل شوند که دلیل این امر پائین ترین هزینه های عملیاتی، سهولت توسعه، و عملکرد کلی بهتر در مقایسه با شبکه های دیگر است.

کلیدواژه ها

ریزشبکه ها (مینی گرید)، DC کوپل شده، AC کوپل شده، تلفات تبدیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.