بررسی آماری استفاده از بلک چین در اینترنت اشیا بر ایجاد اعتماد در مشتریان شرکت ایران خودرو

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: EECMAI01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 296
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دل آرام ارشدی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه فتاوری اطلاعات، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

حسین ادب

استادیار، گروه فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز

چکیده

اصطلاح اینترنت اشیا، بیانگر انواع مختلفی از دستگاه ها را با ابعاد مختلف و قابلیت های متفاوت که قادرند به اینترنت متصل می شئند، می باشد. از ضعف های اصلی در استفاده از اینترنت اشیا مشکلات امنیتی است که استفاده از فناوری زنجیره های بلوکی (بلاک چین) می تواند بسیاری از این موانع را برطرف سازد. در این میان شرکت های تولیدی می توانند از فناوری بلاک چین به عنوان بستری برای بهبود امنیت سایبری اتوماسیون، اعتبار سنجی اسناد مربوط به مواد اولیه، پرداخت های امن، بهبود مدیریت هویت و بهبود تائید داده ها استفاده کنند هدف اصلی تحقیق بررسی پیامدهای استفاده از بلک چین در اینترنت اشیا بر اعتماد کاربران در شرکت ایران خودرو می باشد. تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نوع توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری این تحقیق، مدیران عامل و کارشناسان فنی شرکت ایران خودرو می باشد که با روش سرشماری تعداد ۵۰ نفر آنان به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های تحقیق، پرسشنامه می باشد که به وسیله آن میزان متغیرهای افزایش اعتماد، کاهش هزینه، کاهش زمان و افزایش امنیت را ارزیابی مینماید. با توجه به اینکه ضرایب آلفای کرونباخ پایا بودن پرسشنامه را تایید نمود، نتایج تحقیق نشان داد که استفاده از بلاک چین در اینترنت اسایا بر کاهش زمان، افزایش اعتماد و افزایش امنیت تاثیر معناداری دارد و همچنین استفاده از بلاک چین در اینترنت اشیا بر کاهش هزینه تاثیری معناداری ندارد.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیا، بلک چین، افزایش اعتماد، قرارداد هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.