بررسی امنیت و حریم خصوصی در قراردادهای هوشمند

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: EECMAI01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسین قاسمی پور

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد موسه آموزش عالی پیشتازان،شیراز،ایران

الهه زارع

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی پیشتازان،شیراز،ایران

ندا احرار

دکترای مدیریت فناوری اطلاعات(سیستم های اطلعاتی)، موسسه آموزش عالی پیشتازان،شیراز،ایران

چکیده

بلاک چین یک دفتر کل غیرمتمرکز، توزیع شده و غیر قابل تغییر می باشد که از زنجیره ای از سوابق که به صورت رمزنگاری شده به هم متصل اند تشکیل شده است. قرارداد هوشمند یکی از کاربردهای بلاک چین می باشد که امروزه در زمینه های مختلف از جمله تراکنش های مالی، معاملات، بانکداری و حتی ایجاد بازی و سرگرمی های دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد، به علاوه پتانسیل بالایی برای استفاده در مدیریت اطلاعات و ارتباطات از خود نشان داده است که می توان به کاربردهای آن در پزشکی، مخابرات، اینترنت اشیا و بسیاری از موارد دیگر اشاره نمود. با توجه به کاربردهای بسیار این تکنولوژی در دنیای امروز، مسئله ی امنیت در این قراردادها بسیار مورد توجه قرار می گیرد زیرا در سال های اخیر، پلتفرم هایی که از این قراردادها پشتیبانی می کنند مورد حملات زیادی قرار گرفته اند که در بعضی موارد هزینه های کلان و عواقب غیرقابل بازگشتی با خود به همراه داشته اند. در این مقاله بعد از توضیحات اجمالی در مورد کارکرد بلاک چین و قراردادهای هوشمند؛ به بعضی خطرات امنیتی و مجموعه ای از راه حل ها برا افزایش امنیت، و حریم خصوصی این قراردادها اشاره شده است.

کلیدواژه ها

بلاک چین، قرارداد هوشمند، امنیت، حریم خصوصی ، دفترکل غیرمتمرکز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.