نقش خودمراقبتی و سواد سلامت مردان مبتلا به دیابت در رضایت زناشویی زنان: با نقش میانیجی رضایت جنسی
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 16، شماره: 6
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 211
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-16-6_004
تاریخ نمایه سازی: 20 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: دیابت بهعنوان یک بیماری مزمن میتوان آثار نامطلوبی بر روابط زناشویی افراد مبتلا داشته باشد، بنابراین بررسی نقش عوامل محافظت کننده در رضایت زناشویی این افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی گری رضایت جنسی در رابطه بین خودمراقبتی و سواد سلامت مردان مبتلا به دیابت با رضایت زناشویی زنان بود.
روش کار: پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این مطالعه شامل کلیه زوجین دارای شوهر مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ میباشد که در شهر اهواز ساکن و در انجمن دیابت استان خوزستان تا سال ۱۳۹۹ ثبت نام کرده بودند، که جمعیت کل آنها ۲۰۰۰ نفر میباشد. بهمنظور انجام پژوهش با در نظرر گرفتن معیارهای ورود ۳۳۰ نفر از بیماران و همسران آنها به روش تصادفی ساده بهعنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامهها را تکمیل کردند. جهت جمعآوری دادهها از خلاصه فعالیت های خودمراقبتی دیابت، سواد سلامت برای بزرگسالان ایرانی، پرسشنامه رضایت جنسی و مقیاس زوجی انریچ استفاده شد.
یافته ها: نتایج آزمون مدل ساحتاری نشان میدهد که شاخصهای برازش در وضعیت مطلوبی قرار دارند. همچنین نتایج تحلیل مسیر نشان داد که خودمراقبتی مردان مبتلا به دیابت با میانجیگری رضایت جنسی بر رضایت زناشویی زنان اثر مثبت و معنادار دارد؛ همچنین سواد سلامت مردان با نقش میانجی رضایت جنسی بر رضایت زناشویی زنان تاثیر مثبت دارد (۰۱/۰P<).
نتیجه گیری: نقش خودمراقبتی و سواد سلامت مردان مبتلا به دیابت در رضایت زناشویی زنان توسط رضایت جنسی میانجیگری میشود. با توجه به نتایج پژوهش برگزاری برنامههای آموزشی در جهت ارتقاء سواد سلامت و خودمراقبتی افراد مبتلا به دیابت در مراکز درمانی و انجمن دیابت استانها پیشنهاد میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پریوش عزیزپور
Ahvaz Branch, Islamic Azad University
پرویز عسگری
Ahvaz Branch, Islamic Azad University
علیرضا حیدرئی
Ahvaz Branch, Islamic Azad University
بهنام مکوندی
Ahvaz Branch, Islamic Azad University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :