مطالعه ی تطبیقی فضای بینابین در معماری ایران و جهان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه معماری شناسی، دوره: 3، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_ARCH-3-17_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مطهره کریمی

دانشجوی ارشد گروه معماری،واحد لاهیجان،دانشگاه آزاد اسلامی،لاهیجان،ایران.

نیلوفر حسین پور توانی

دانشجوی ارشد گروه معماری،واحد لاهیجان،دانشگاه آزاد اسلامی،لاهیجان،ایران.

مهسا دلشادسیاهکلی

استادیارگروه معماری،واحد لاهیجان،دانشگاه آزاد اسلامی،لاهیجان،ایران.

چکیده

در بناهای معماری فضاهای رابطی با معانی فرم ها و عملکردهای مختلف وجود دارد که باعث پیوند فضاها می شود.هرگاه چند بنا در حوزه ی دید ما قرار گیرند، روابطی بین آنها احساس می کنیم که این روابط، تنها از طریق فضاهای بینابین ایجاد می شود.توجه به فضای میانی در ایجاد روابط صحیح در فضای معماری نقش بسیار مهمی دارد. هدف اصلی این پژوهش روشن ساختن و شناسایی نقش فضای بینابینی در معماری، و چگونگی تاثیر آن بر الگوهای رفتاری حاکم در فضای معماری می باشد و همچنین در این پژوهش به بررسی چند نمونه بناهای خارجی و چند نمونه بنا های داخلی که قبل و بعد دوران معاصر ساخته شده اند، پرداخته شده است. در نهایت این مقاله از طریق استفاده از اسناد و مدارک و مطالعات کتابخانه ای به تحلیل و توصیف فضای بینابین پرداخته است و با ارائه راهکارهایی جهت خلق فضاهای بینابین به تبیین و شناختی از موضوع رسیده است.

کلیدواژه ها

فضای بینابین،پیوستگی فضایی،الگوهای رفتاری،معماری ایران،فضاهای میانجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.