بررسی مزایای استفاده از سیستم نشت یابی فعال در شبکه آب مطالعه موردی: خمینی شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و سومین همایش ملی مدیریت مصرف آب
  • کد COI اختصاصی: IWWA03_237
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر اکبری

معاون بهره برداری، شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

سیدمحمدحسین صالح

شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

شورش وزیری

مسئول دفتر کاهش آب بدون درآمد، شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

مهدی شیرمحمدی

شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان

چکیده

این مقاله به بررسی و تحلیل مدیریت هدر رفت آب از شبکه آبرسانی شهری می پردازد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی در این عرصه می توان بدون حفاری های بی هدف و هزینه بر، و بدون مشخص بودن علامتی از نشت در سطح زمین با استفاده از دستگاههای نشتیاب نسل جدید از محل دقیق نشت آب باخبر شد. مواردی از این سیستم های پیشرفته که امروزه در کشورهای توسعه یافته ای چون سوییس به منظور کنترل هدر رفت آب استفاده می شود، دستگاه های قلم نشت یاب، ژئوفن و کولیتور و سیستمهای نشت یاب آنلاین هستند. از این رو کارایی و عملکرد دستگاههای تشتیاب که به روزترین تکنولوژی اروپا در آن به کار گرفته شده، بررسی شده است. در مطالعه موردی که پروژه ای در خمینی شهر بوده از این تجهیزات به منظور شناسایی نشت های شبکه، انشعابات و انشعابات غیر مجاز استفاده شده است. پروژه خمینی شهر در ناحیه محصور بین بلوار منتظری، خیابان جبل عاملی، خیابان شهید رجایی، خیابان شریعتی، خیابان هادی با تعداد ۱۲۰۰ فقره انشعاب و ۱۳ کیلومتر شبکه توزیع انجام شد. در انتهای این تحقیق علاوه بر میزان هزینه صرفه جویی شده حاصل از ۳۰ روز کار نشت یابی با تجهیزات معمول در مقایسه با تجهیزات نشت یابی فعال آنلاین، تاثیر فعالیت نشت یابی در کاهش هدررفت آب و به تبع آن حفظ منابع تامین آب مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. لذا این مقاله می تواند منبع مفیدی برای تعیین میزان اهمیت عملیات نشت یابی شبکه توزیع و انشعابات باشد.

کلیدواژه ها

نشت یابی، آب بدون درامد، برآورد اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.