بررسی شیوه های مختلف کاربردی و مقرون به صرفه تصفیه و استفاده مجدد از پساب خاکستری فاضلاب خانگی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و سومین همایش ملی مدیریت مصرف آب
  • کد COI اختصاصی: IWWA03_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سلطانی

دانشجوی دوره دکتری مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز ایران

افشین تکدستان

استاد مرکز تحقیقات فناوری های زیست محیطی ، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز ایران

نسترن طالع پور

دانشجوی دوره دکتری مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز ایران

حیدر ملکی

دانشجوی دوره دکتری مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز ایران

چکیده

امروزه کمبود منابع آبی و آلودگی آبها، مدیریت نامناسب آبهای در دسترس، رشد جمعیت و تغییرات آب و هوایی و خشکسالی های دوره ای از جمله مشکلات مهم در بسیاری از نقاط کشور ما محسوب می شود. پساب خاکستری حدود ۷۰ درصد فاضلاب خانگی را تشکیل می دهد. با توجه به جمعیت و سرانه فاضلاب خانگی در کشور میزان پساب خاکستری تولیدی در کشور ما روزانه حدود ۸ میلیون مترمکعب برآورد می شود که جزء آب شیرین اما آلوده محسوب می شود. مدیریت صحیح جمع آوری تصفیه و استفاده مجدد از آن می تواند بخش زیادی از کمبود منابع آبی کشور به ویژه در نقاط خشک و نیمه خشک را جبران کند. امروزه تصفیه و استفاده مجدد از پساب خاکستری برای مصارف غیر آشامیدنی به عنوان یک منبع آب در تمام کشورهای در حال توسعه و پیشرفته انجام می گیرد و از روش های مختلف تصفیه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی و حتی تصفیه ساده طبیعی برای حذف آلاینده ها و استفاده مجدد از آن جهت مصارف مختلف استفاده می شود. به عبارت دیگر استفاده مجدد از پساب خاکستری هم به دلیل آسان بودن تصفیه و در دسترس بودن آن و به دلیل نقش آن در مدیریت پایدار منابع آبی می تواند در کشور مورد توجه قرار گیرد. هدف از ارائه این مقاله علاوه بر مشخصات پساب خاکستری روشهای مختلف تصفیه، استفاده مجدد از پساب خاکستری برای مصارف مختلف با توجه به تجربیات کشورهای مختلف در حال توسعه و پیشرفته پرداخته می شود و استانداردهای مربوط به آن هم مرور می شود.

کلیدواژه ها

آب، پساب خاکستری، استفاده مجدد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.