ارزیابی خطر سیستم تامین آب بر اساس برنامه ایمنی آب سازمان بهداشت جهانی: مطالعه موردی تالش، ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و سومین همایش ملی مدیریت مصرف آب
  • کد COI اختصاصی: IWWA03_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین کیشی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

رحیم عالی

استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

چکیده

برنامه ایمنی آب روشی جدید جهت اطمینان از ایمنی آب شرب با رویکرد پیشگیری سیستماتیک و ارزیابی ریسک میباشد . هدف از ارزیابی ریسک و شناسایی خطرات در منبع تولید تا نقطه مصرف، برنامه ریزی جهت کاهش یا حذف آن خطرات جهت تامین آب سالم میباشد. این مطالعه بر روی سیستم آبرسانی شهر تالش در سال ۱۳۹۸-۹۹ انجام گرفت. برای شناسایی و ارزیابی ریسک ده نفر از کارشناسان امور آب و فاضلاب انتخاب شدند و ریسک ها و خطرات مهم را شناسایی کرده و بر اساس ماتریس ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی نمره دهی و اولویت بندی نموده اند. براساس آنالیز انجام شده ۴۷ خطر در منابع تامین، خطوط انتقال، شبکه توزیع و نقطه مصرف شناسایی شد . کارشناسان برای حذف یا کاهش آنها اقدامات اصلاحی را پیشنهاد داده اند که در بسیاری از موارد باعث حذف خطر و در برخی سبب کاهش خطر گردیده است. ارزیابی ریسک در سیستم آبرسانی نشان داد در این سیستم خطرات بسیار جدی وجود دارد، که در صورت عدم ارائه اقدامات اصلاحی مناسب میتواند سلامت شهروندان را تهدید نماید. از مهمترین خطرات میتوان به وجود چاه جذبی در نزدیکی منبع تامین، وجود کلر نامطلوب و لوله های نامرغوب در شبکه توزیع و خرابی شیر یکطرفه در نقطه مصرف اشاره نمود. با توجه به میزان کاربرد کلی فازهای مختلف WSP و همچنین توجه سازمان تامین آب به برخی پارامترها مانند شناسایی و ارزیابی ریسک در هر سه قسمت اصلی سیستم آبرسانی، در حال حاضر از سطح ایمنی متوسطی برخوردار است.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک، شناسایی خطر، برنامه ایمنی آب، منابع تامین، ماتریس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.