مروری بر اثر انعقاد و لخته سازی بر فیلتراسیون غشایی در تصفیه آب و فاضلاب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و سومین همایش ملی مدیریت مصرف آب
  • کد COI اختصاصی: IWWA03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس اکبرزاده

عضو هیئت علمی و مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب، موسسه تحقیقات آب، تهران، ایران،

فرزاد هاشم زاده

دکتری مهندسی محیط زیست و پژوهشگر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب، موسسه تحقیقات آب، تهران، ایران،

چکیده

امروزه صنعت آب چه به عنوان آب شرب و چه برای مصارف صنعتی، از اهمیت خاصی برخوردار است. در اکثر نقاط دنیا منابع آب به علت توسعه و افزایش تقاضا به طور فزاینده ای رو به کاهش میباشد. از اینرو در حال حاضر، فن آوری تصفیه آب نیازمند فرآیندهای نوین و ابتکاری مطابق با کیفیت و جریان آب خام است. در میان تکنولوژیهای نوین، فرآیندهای غشایی به دلیل مساحت کمتر، اتوماسیون بسیار ساده و تصفیه آب با کیفیت بسیار بالا اهمیت خاصی پیدا کردهاند. در تولید آب شرب، غشاءها به دلیل عملکرد بسیار خوب در استفاده از مواد شیمیایی و تولید لجن کمتر و همچنین تامین شرایط بهداشتی مناسب، جایگزین فرایندهای جداسازی معمول شدهاند. یکی از متداول ترین فرایندهای غشایی در تصفیه آب و فاضلاب، استفاده از سیستم های بیولوژیکی غشایی (MBRs) است. مراحل و پیشرفت ها نشان میدهد که این فناوری در سالهای اخیر مقبولیت و کارایی بسیار را کسب کرده است. این تحقیق به مروری بر اثر فرایند انعقاد و لخته سازی در بیوراکتورهای غشایی پرداخته است. از موانع اصلی در عملکرد این سیستمها گرفتگی و رسوب غشاءها میباشد که در این تحقیق اثر انعقاد و لخته سازی بر گرفتگی غشاء و حذف پارامترهای کیفی و میکروبی آب و فاضلاب بررسی شده است.

کلیدواژه ها

انعقاد و لخته سازی، بیوراکتور غشایی، تصفیه آب و فاضلاب، گرفتگی غشاء

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.