نتایج پیاده سازی GIS سازمانی در شرکت آب و فاضلاب استان همدان (با رویکرد کاهش هدررفت ظاهری)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت کیفیت آب و سومین همایش ملی مدیریت مصرف آب
  • کد COI اختصاصی: IWWA03_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی جعفری

مدیر دفتر GIS، شرکت آب و فاضلاب استان همدان،

سیدهادی حسینی بیدار

مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره، شرکت آب و فاضلاب استان همدان

چکیده

در صورت عدم وجود یک سیستم مکانیزه، به روز، دقیق و قابل اعتماد در مدیریت شبکه های توزیع آب شهری و مشترکین، میتواند سالیانه خساراتی به شرکتهای آب وفاضلاب وارد نماید. این موضوع به ویژه در حال حاضر با توجه به مشکلات کمبود آب و وجود هدر رفت در شبکه های توزیع آب شهری از ضروری ترین اقدامات برای پیاده سازی در شرکتهای آب و فاضلاب است. از طرفی دیگر استفاده از سیستم های اطلاعات مکانی (GIS) به عنوان یکی از پیشرفته ترین علوم و فنآوریهای اخذ و مدیریت بهینه اطلاعات مکان مرجع، به منظور مدلسازی و مدیریت تاسیسات آبرسانی، شبکه های توزیع آب شهری و شبکه های جمع آوری فاضلاب و نحوه مصرف مشترکین با رویکرد کاهش هدر رفت واقعی و ظاهری آب کاملا توجیهپذیر و کاربردی است. به همین دلیل تهیه و بهره برداری از سیستم جامع GIS با ساختار کاملا منطبق بر وب بعنوان یک راهکار مطرح است. از طرفی دیگر به دلیل درآمدزایی و داشتن ارتباط مستقیم با مشترکین و ارباب رجوع در بخشهای امور مشترکین، بالا بردن سرعت، کیفیت و دقت خدمات به مشترکین با کمترین هزینه و با رویکرد کاهش هدر رفت واقعی و ظاهری آب، همواره یکی از اهداف شرکت های آب و فاضلاب در سراسر کشور است. در این مقاله قابلیتها، امکانات و کاربردهای سیستم GIS در امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان همدان شامل شناسایی مشترکین کم مصرف، پرمصرف، بدون مصرف، انشعابات غیرمجاز، مشترکین با کنتور خراب، کنتور فرسوده، و درب بسته به همراه نتایج به دست آمده ارائه شده است.

کلیدواژه ها

کاربردهای GIS، آب بدون درآمد، هدر رفت ظاهری، GIS سازمانی، صنعت آب و فاضلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.