بررسی نقش استحصال آب باران در جبران سرانه آب مصرفی (مطالعه موردی: شهر بهشهر، استان مازندران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی راهبردهای مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی
  • کد COI اختصاصی: WREC01_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی فغانی

دانشجوی کارشناسی مهندسی ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.

سیدپدرام نی نیوا

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آبخیز، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.

محدثه صداقتی

دانشجوی کارشناسی مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران.

چکیده

رشد سریع جمعیت و محدودیت منابع آبی مشکلات زیادی را در تامین آب شهری و روستایی فراهم نموده است که همگام بودن الگوهای نامناسب مصرف و شرایط اقلیمی در بیشتر موارد می تواند تشدید کننده این مشکل باشد. لذا جهت کاهش اتکاء به ذخایر منابع آب سطحی و زیر زمینی بایستی استفاده از منابع جایگزین و نیز روشهای صرفه جویی در مصرف آب را ضروری دانست. روشهای استحصال و ذخیره آب باران از سطوح پشت بام ها می تواند در بسیاری از مناطق دنیا به عنوان روشی عملی برای رسیدن به این امر باشد. مطالعه بررسی نقش استحصال آب باران از سطوح پشت بام ساختمان ها به عنوان یکی از روش های کاهش اتکاء به منابع ذخایر آب سطحی و زیرزمینی، در جبران سرانه آب مصرفی جمعیت شهر بهشهر در استان مازندران با احتساب ارزش ریالی آن، بیانگر این می باشد استحصال آب باران با توجه به سرانه مصرف سالانه جمعیت شهر قادر به جبران ۵۳ درصد از این مصرف سالانه به ارزش۱۴.۸۴۸.۵۲۷.۶۰۰ریال با توجه به بهای آب قابل شرب میباشد که اتخاذ تصمیمات مدیریتی درست درزمینه مصارف منابع آبی می تواند استحصال آب باران در مناطق شهری و روستایی را جز راهکارهایی برای جبران الگوهای نامناسب سرانه آب مصرفی سالانه معرفی و در صورتی که تغییر الگوهای نامناسب مصرف با استحصال آب باران همگام شود می تواند نقش مهم خود در راستای کاهش اتکاء به ذخایر منابع آب سطحی و زیرزمینی را پررنگ تر نماید.

کلیدواژه ها

استحصال آب باران، پشت بام، سرانه آب مصرفی، شهر بهشهر .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.