هنجاریابی پرسشنامه معنای اجتماعی در رویدادهای زندگی (SMILES) در افراد دارای تجربه سوگ به دلیل بیماری کرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در مشاوره، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JARC-4-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم احمدی منش

دانشجوی دکتری مشاوره دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

علی رضایی شریف

دانشیار مشاوره دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

     هدف پژوهش حاضر هنجاریابی پرسشنامه معنای اجتماعی در رویدادهای زندگی (SMILES) در افراد دارای تجربه سوگ به دلیل بیماری کرونا بود. این پژوهش بر روی ۳۰۹ نفر که به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شده بودند و از بین افرادی که یکی از نزدیکان خود را به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از دست داده بودند انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی تاییدی و ضریب آلفای کرونباخ و از طریق نرم افزارهای SPSS-۲۲ و AMOS-۲۳ تحلیل شدند. نتایج ضریب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس بی اعتباری اجتماعی (SI) با مقدار ۹۴۱/۰ و برای اعتبار اجتماعی (SV) با مقدار ۹۱۷/۰ و برای کل پرسشنامه با مقدار ۸۳۵/۰ گزارش شد. همچنین ضرایب گویه های پرسشنامه برای دو خرده مقیاس بی اعتباری اجتماعی (SI) بین ۵۸۹/۰ تا ۸۶۲/۰ و برای اعتبار اجتماعی (SV) بین ۵۳۴/۰ تا ۸۹۹/۰ قرار دارد که نشانگر روایی سازه این مقیاس است. همچنین نتایج نشان داد با توجه به مقدار شاخص های برازندگی تطبیقی (۹۲۶/۰)، شاخص توکر-لوییس (۹۱۷/۰)، شاخص برازندگی فزاینده (۹۲۷/۰)، شاخص برازش تطبیقی مقتصد (۸۲۶/۰)، شاخص برازش هنجار شده مقتصد (۷۸۵/۰)، شاخص برازندگی ریشه خطای میانگین مجذورات تقریب (۰۶۸/۰) و شاخص نسبت خی دو به درجه آزادی (۴۲/۲) نشان می دهد مدل از برازش مناسبی برخوردار است. بین بی اعتباری اجتماعی با اعتبار اجتماعی (۳۵۲/۰-) حمایت اجتماعی (۲۲۷/۰-)، افسردگی (۶۱۲/۰)، اضطراب (۵۱۰/۰) و استرس (۵۹۹/۰) رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین اعتبار اجتماعی با حمایت اجتماعی (۷۱۰/۰)، افسردگی (۴۷۵/۰-)، اضطراب (۵۹۷/۰-) و استرس (۶۴۳/۰-) رابطه معناداری وجود دارد (۰۱/۰ > p) که این نتایج نشان می دهد مقیاس معنای اجتماعی در رویدادهای زندگی (SMILES)  از روایی همگرایی مناسبی نیز برخوردار است.

کلیدواژه ها

پرسشنامه معنای اجتماعی در رویدادهای زندگی(SMILES), سوگ, بیماری کرونا, هنجاریابی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.