مروری بر آلیاژهای آنتروپی بالا و خواص مکانیکی این آلیاژها
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مواد، متالورژی و معدن
- کد COI اختصاصی: MCONF05_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 755
نویسندگان
کارشناسی ارشد، دانشجو
استادیار عضو هیئت علمی دانشکده شهید چمران اهواز دانشکده مهندسی گروه مهندسی مواد
کارشناسی ارشد، دانشجو دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
این مقاله به بررسی تحقیقات اخیر در مورد خواص مکانیکی آلیاژهای آنتروپی بالا می پردازد. آلیاژهای آنتروپی بالا به عنوان آلیاژهای محلول جامد که حاوی بیش از پنج عنصر اصلی در درصد اتمی برابر یا تقریبا برابر هستند، تعریف می شوند. مفهوم آنتروپی بالا مسیر جدیدی را برای توسعه مواد پیشرفته با خواص منحصر به فرد را معرفی می کند که با رویکرد میکروآلیاژی مرسوم براساس تنها یک عنصر غالب قابل دستیابی نیست. تا به امروز، بسیاری از این آلیاژها با خواص امیدوارکننده گزارش شده اند، به عنوان مثال، آلیاژهای Ti۱.۵CrFeNi۱.۵Co ، Ti۱.۵CrFeNi۱.۵Co۰.۲Al با ساختار BCC که دارای مقاومت به سایش فوق بالا در دمای اتاق هستند و آلیاژهای آنتروپی بالای NbMoTaV که خواص خیلی خوبی را در دماهای بالا از خود نشان می دهند. این آلیاژها همچنین دارای گستردگی خواص مکانیکی در سختی، استحکام تسلیم، استحکام کششی ویژه، الانگیشن و مدول یانگ هستند. دستیابی به این خواص براساس نیاز است و با تغییر عناصر آلیاژی و به تبع آن ساختار آلیاژ امکان پذیر خواهد بود.کلیدواژه ها
آلیاژهای آنتروپی بالا، اثر آنتروپی بالا، اثر نفوذ کند، اثر اعوجاج شبکه، اثر کوکتایل، خواص مکانیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.