نقش توانبخشی در ارتقاء سواد سلامت والدین کودکان کم توان ذهنی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 126

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PEXCEC02_024

تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: کودکان کم توان ذهنی دارای الگوهای متفاوتی از نقص های شدید عملکردهای شناختی، گفتاری، زبانی، مراقبت از خود و رفتارهای سازشی اند. این نشانه ها باعث اختلال قابل توجهی در زندگی کودک می شود و در مقایسه با کودکانی که رشد عادی دارند آنها را با نیازهای ویژه ای روبرو می سازد. از جمله، والدین این کودکان در مراقبت های بهداشتی از آنها با چالش های فراوانی روبرو هستند. بنابراین لازم است والدین دانش کافی در ارتباط با چگونگی مراقبت های بهداشتی از کودکانشان را یاد بگیرند و با آموزش های صحیح سطح سواد سلامت در آن ها ارتقا یابد. با توجه به نیازهای خاص این کودکان ارایه ی آموزش های لازم و موثر توانبخشی در حوزه ی سواد سلامت و مراقبت های بهداشتی به والدین این کودکان بسیار حایز اهمیت است. لذا هدف از این مطالعه، بررسی نقش توانبخشی در ارتقاء سواد سلامت والدین کودکان کم توان ذهنی می باشد. روش پژوهش: مقاله ی مروری حاضر بر تحقیقات منتشر شده بین سال های ۲۰۱۱-۲۰۲۱ در پایگاه های اطلاعاتیgoogle PubMed Elsevior ،scholarو جستجو در منابع کتابخانه ای بوده است. جستجوی اولیه با کلیدواژه های کم توانی ذهنی ، سواد سلامت و مراقبت های بهداشتی انجام شد. سپس مطالعات با معیارهای مشکلات مراقبت های بهداشتی در کودکان کم توان ذهنی، توانبخشی و ارتقاء سواد سلامت والدین در کودکان کم توان ذهنی انتخاب و جهت تهیه ی مقاله استفاده گردید. یافته ها: مطالعات متعددی نشان داده است کودکان کم توان ذهنی که والدین آن ها از خدمات مستمر توانبخشی بهره مند بودند و در راستای ارتقای توانمندی مراقبت های بهداشتی از کودکشان، آموزش ها و مهارت های مورد نیاز را توسط تیم توانبخشی دریافت کردند، توانسته اند سطح سواد سلامت کودکان خود را ارتقاء دهند و مشکلات ناشی از عدم رعایت آیتم های بهداشتی را در کودکان خود به میزان چشمگیری کاهش بدهند.نتیجه گیری: برنامه ریزی استراتژی های آموزشی توانبخشی برای افزایش سطح سواد سلامت در والدینی که دارای فرزندان با نیازهای ویژه هستند بسیار موثر است.

کلیدواژه ها:

توانبخشی ، کودکان کم توان ذهنی ، سواد سلامت

نویسندگان

رضوان عیسی زاده

کارشناسی ارشد گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

معصومه حسینی بیدختی

دانشجوی دکترای تخصصی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران .