تاثیر اجرای مانور تریاژ مصدومین مراجعه کننده به اورژانس در زمان بحران بر میزان دانش و نگرش پرستاران نظامی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 161

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MCS-8-3_004

تاریخ نمایه سازی: 18 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: آمادگی پرستاران مخصوصا پرستاران نظامی از عوامل اصلی کاهش تلفات در زمان بحران می باشد که استفاده از روش های مناسب، موثر و استاندارد جهت ارتقای این آمادگی از اولویت های برنامه ی مقابله با بحران می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اجرای مانور تریاژ مصدومین مراجعه کننده به اورژانس در زمان بحران بر میزان دانش و نگرش پرستاران نظامی انجام شده است. مواد و روش ها: مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی نیمه تجربی در دو گروه، با طرح پیش آزمون و پس آزمون می باشد که جامعه آماری آن پرستاران شاغل در مراکز درمانی نظامی استان لرستان در شش ماه دوم سال ۱۳۹۹ بودند. بر اساس معیارهای ورود، ۶۰ پرستار انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. برای هر دو گروه کارگاه آموزشی یک روزه آمادگی مقابله با شرایط بحران به روش سخنرانی اجرا شد؛ اما برای گروه آزمون علاوه بر این، مانور یک روزه در شرایط بحرانی بر اساس سناریو اجرا گردید. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های مشخصات جمعیت شناختی پرستاران و پرسشنامه ی محقق ساخته سنجش دانش و نگرش تریاژ در بحران استفاده شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۱ و با استفاده از آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: بین دو گروه از نظر توزیع متغیرهای دموگرافیک تفاوتی وجود نداشت. میانگین نمرات دانش و نگرش پرستاران قبل از مداخله در دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت (۰/۰۵ P>) اما بعد از مداخله به صورت معنی داری در گروه آزمون بیشتر از گروه کنترل بود (۰/۰۵ P<) در مقایسه درون گروهی، بین نمرات دانش و نگرش در گروه کنترل قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری نداشت (۰/۰۵ P>). بحث و نتیجه گیری: اجرای مانور تریاژ مصدومین مراجعه کننده به اورژانس در زمان بحران بر میزان دانش و نگرش تریاژ در بحران پرستاران شاغل تاثیر دارد لذا، توصیه می شود برای ارتقای آمادگی پرستاران در بحران علاوه بر آموزش های تئوریک و سخنرانی جهت اثرگذاری بیشتر از روش مانور استفاده شود.

نویسندگان

صغری قدمی

MSc in Emergency Nursing, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مریم نظام زاده

MSc in Nursing, Instructor, Critical Care Nursing Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

سیمین تاج شریفی فر

Ph.D. in Health Disaster and Emergency, Assistant Professor, Health Disaster and Emergency Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

شهلا علیاری

Ph.D. in Curriculum Studies, Associate Professor, Maternal Newborn Health Department, Faculty of Nursing, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Steen R, Morsut C. Resilience in crisis management at the ...
  • Mohammadi S, Aminisaman J, Karimpour H, Kaviannezhad R, Ezzati E. ...
  • Barna S, Goodman B, Mortimer F. The health effects of ...
  • Ardalan A, KHanke HR, Mehrabi Tavana A, al. e. Textbook ...
  • Jacob ER, McKenna L, D'Amore A. Comparisons of the educational ...
  • Aghaei MH, Ebadi A, Aliakbari F, Vafadar Z. The Effectiveness ...
  • Zaboli Rc AM. Learning strategies in crisis in emergency department ...
  • Abbasi Dolat Abadi Z, Seyedin S H, Hosseini SMR, Atighechian ...
  • Xia S, Yang B, Chen X, Petrini MA, Schory SA, ...
  • Alim S, Kawabata M, Nakazawa M. Evaluation of disaster preparedness ...
  • Latif M, Abbasi M, Momenian S. The effect of educating ...
  • Yoosefei S, Khankeh H, Akbari Y, Dalvandi A, Bakhshi E. ...
  • Dadgar M, Rareghi F. An attitude on nursing care in ...
  • نمایش کامل مراجع