بررسی فرایندهای خانواده به عنوان پیش بین های مشکلات رفتاری در دانش آموزان پایه ی دوم دبیرستان های شهر یاسوج

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی مدرسه و آموزشگاه، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSPUM-1-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یداله زرگر

استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

راضیه محمدی بهرام آبادی

کارشناس ارشد روان شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

سودابه بساک نژاد

استادیار گروه روان شناسی، دانشگاه شیهد چمران اهواز

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی فرایندهای خانواده شامل: انسجام واحترام متقابل خانواده، مهارت ارتباطی خانواده، مهارت مقابله ی خانوادهو مهارت تصمی مگیری و حل مسئل هی خانواده به عنوان پی شبین هایمشکلات رفتاری در دانش آموزان پایه ی دوم دبیرستان شهر یاسوج بود.جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه ی دانش آموزان پایه ی دوم۸۸ بود. نمونه ی پژوهش به - دبیرستان شهر یاسوج در سال تحصیلی ۸۹حجم ۵۹۰ نفر دان شآموز بود که به روش خوشه ای مرحله ای از ۳۸دبیرستان دخترانه و پسرانه ی شهر یاسوج انتخاب شد. از این میان افرادیمساوی و ،(YSR) که نمره ی آن ها در آزمون مشکلات رفتاری آشنباخبالاتر از یک انحراف معیار از میانگین بود، به عنوان گروه دارایو افرادی که نمره ی آن ها در این آزمون، (N= مشکلات رفتاری ( ۷۵مساوی و پایین تر از یک انحراف معیار از میانگین بود، به عنوان گروهانتخاب شدند. سپس دانش آموزان این (N= بدون مشکلات رفتاری ( ۷۵دو گروه پرسشنامه ی فرایندهای خانواده، فرم ویژه ی فرزندان، را تکمیلنمودند. دادههای حاصل از پژوهش با استفاده از روش تحلیل تمایز موردتحلیل قرار گرفت. یافته ها بیانگر این بود که ترکیب خطی متغیرهایفرایندهای خانواده، قادر است مشکلات رفتاری را در دانش آموزان پایه یدوم دبیرستان شهر یاسوج پیش بینی کند.

کلیدواژه ها

مشکلات رفتاری, فرایندهای خانواده, انسجام و احترام متقابل خانواده, مهارت ارتباطی خانواده, مهارت مقابله ی خانواده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.