جداول ایده پردازی اختراع و کارآفرینی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی رویکرد سیستمی در ایران
  • کد COI اختصاصی: SYSTEMAPPROACH01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهرخ لقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی مهندسی هسته ای - دانشکده فیزیک و مهندسی ه

چکیده

خلاقیت و کارافرینی از محمورهای کاربردی این کنفرانس است. همچنین خلاقیت و کارآفرینی از پایه های اصلی رشد و توسعه اقتصادی کشورها محسوب می شود. در این مقاله جداولی معرفی می شوند که هر کس می تواند با ساخت و پر کردن این جدولها ایده های جدیدی برای اختراعات جدید کسب کند. این جدولها شامل جدول اسم-اسم ، جدول اسم-صفت و جدول صفت-صفت است. این جدولها ابتدا خالی است و هر کس متناسب با رشته ی مورد علاقه ی خود با روشی که در این مقاله می آموزد آن را تکمیل می کند و ایده هایی استخراج می کند که کاملا بدیع و نو هستند. مقاله به روش ساخت این جدولها و نحوه ی استفاده از آنها می پردازد. کسانی که روش ساخت و کارکرد این جدولها را بیاموزند قادر خواهند بود تا ایده های جدید برای ایداع و اختراع کالاهای نو کسب کنند. همچنین می توانند کالاهای موجود را به شیوه های دیگری تولید کنند که دارای قابلیت های بیشتری نسبت به کالای اولیه باشد. به عنوان مثال دیوید یک ابزار یک سو ساز الکتریکی است. یکسوساز هیدرولیک و پنیوماتیک نیز با نام شیر یکسو ساز ساخته شده و مورد استفاده هستند. حال ما یکسوساز را در جدول قرار می دهیم و ایده هایی از قبیل یکسوساز مغناطیسی ، یکسوساز گرمایی ، یکسو ساز نوری ، یکسو ساز موج الکترو مغناطیس در هر فرکانس و غیره را از جدول استخراج می کنیم که هریک می تواند کاربردهایی گسترده داشته باشد. یکسوسازهای مطرح شده خود می تواند مبنای کارافرینی گسترده ای باشد اما باید بدانیم که یکسو ساز یک مال کوچک از کاربردهای وسیع این جداول است. معرفی ، آموزش و ترویج این جداول می تواند نقش موثری در توسعه کارافرینی داشته باشد. استفاده از این جداول می تواند فضاهای جدیدی در کسب و کار ایجاد کرده و زمینه ایجاد مشاغل جدید را فراهم سازد.

کلیدواژه ها

اختراع ، همانندی ها ، نیاز ، کنجکاوی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.