اوراق خرید دین کالایی، ابزاری برای تامین سرمایه در گردش زنجیره تولید مسکن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی موضوع : مسکن؛ پیشران تولید
  • کد COI اختصاصی: CONFMETT08_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدرضا حبیب زاده

مدیر تامین مالی، شرکت تامین سرمایه بانک مسکن

جواد امینی

دانشجوی دکتری مدیریت مالی دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

امروزه لازمه تداوم فعالیت های اقتصادی دسترسی به منابع مالی به هنگام و کافی جهت تامین سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی است و هرگونه تصمیمی در این بخش اثرات قابل توجهی بر بازده عملیاتی واحدهای تولیدی و تجاری می گذارد. در شرایط کنونی با توجه به لزوم تولید و عرضه انبوه مسکن برای پاسخ به تقاضای انباشته خانوارها و از طرف دیگر فقدان ظرفیت و توان کافی در پاسخگویی به تقاضای روز افزون تسهیلات بانکی، روند دسترسی به منابع مالی برای تولیدکنندگان زنجیره تامین صنعت ساختمان دشوارتر و منجر به ایجاد وضعیت نامطلوب و مدیریت نامناسب سرمایه در گردش شده است. از این رو یکی از الزامات بهبود فضای تولید و عرضه مسکن ، کارآمدی در تامین سرمایه درگردش شرکت های تولیدی مصالح ساختمانی از طریق توسعه روش های دستیابی به منابع مالی کوتاه مدت از بازار سرمایه است. این پژوهش با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و با روش توصیفی-تحلیلی به دنبال این فرضیه است که طبق معیارهای مالی و اقتصادی، اوراق خرید دین کالایی می تواند به عنوان ابزار مناسب در جهت تامین سرمایه در گردش زنجیره تامین صنعت ساختمان بکار گرفته شود. اوراق خرید دین کالا نوعی از اوراق بهادار با نام برمبنای بیع دین است که به منظور خرید مطالبات ناشی از قراردادهای نسیه، در بورس کالای ایران منتشر می شود. در این روش تامین مالی، تولیدکننده زنجیره تامین ساختمان می تواند محصولات خود را به صورت نسیه در بستر معاملاتی شفاف بورس کالای ایران به فروش برساند و سپس برای نقد کردن این مطالبات مدت دار با سررسید کمتر از یکسال، اقدام به انتشار اوراق مذکور نماید . با توجه به تحقیقات صورت گرفته در حوزه اوراق بهادار، صکوک دین کالایی مبتنی بر حساب های دریافتنی به عنوان الگویی نوین جهت کارآمدی سرمایه در گردش شرکت های زنجیره تامین ساختمان در بازار مالی ایران پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

اوراق خرید دین کالایی ، سرمایه در گردش، زنجیره تولید، مسکن ،صکوک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.