نقش تعاملات فرهنگی ملت ها در توسعه حقوق بین المللی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
- کد COI اختصاصی: ICCA04_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 134
نویسندگان
دانشجوی مقطع دکتری، رشته حقوق بین الملل عمومی، دانشگاه آزد اسلامی واحد بین الملل ارس
چکیده
حقوق بین الملل زاییده تاریخ است و مطالعه تحولات آن جز در پرتو مطالعه تاریخ تحول جامعه بین المللی مقدور نمی باشد. تعاملات فرهنگی و ارتباطات از مهمترین ویژگی های عصر جهانی شدن است. این تعامل توانسته مکاتب فرهنگی جدید را به وجود آورده که رابطه عمیق با تحولات حقوق بین الملل معاصر دارد. نظم حاکم بر نظم حقوقی بین المللی درصدد است تا بنیادهای تلقی اش را دوباره سازماندهی و ایجاد کند، و از منافع سیاسی و فرهنگی شناسه ها و هویت های واگرایانه تحت پوشش خصلت های جهانی دفاع کند. ما در این پژوهش با طرح سوالاتی از قیبل اینکه: آیا تعاملات فرهنگی ملت ها نقشی در توسعه و تحول حقوق بین الملل معاصر دارند؟ تعاملات فرهنگی به چه نحوی در توسعه حقوق بین الملل نقش آفرینی می کنند؟ سعی در نیل به هدف پژوهش که همانا بررسی روند توسعه حقوق بین الملل در پرتو فرهنگ و تعاملات فرهنگی می باشد؛ داشته ایم. نتایج پژوهش که با مطالعه اسنادی به صورت تحلیلی-توصیفی به دست آمده است گویای این مطلب می باشد که با کمرنگ شدن مفهوم دولت-ملت در دنیای امروزی، و پررنگ شدن نقش آحاد نوع بشر در روند پیشرفت جامعه جهانی؛ نقش فرهنگ و تعاملات فرهنگی در توسعه حقوق بین الملل غیر قابل انکار و رو به رشد می باشد.کلیدواژه ها
حقوق بین الملل، فرهنگ، دولت-ملت، گفت و گو، توسعه حقوق بین المللمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.