حذف کروم از فاضلاب صنعتی با استفاده از اصلاح سطحی فیلترهای پروپیلن ضایعاتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRIHAMAYESH06_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 305
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبا رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست گرایش مواد زائد جامد (گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران).

مهران جان محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست گرایش آب و فاضلاب(گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران)

مجید بغدادی

دانشیار (گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران)

ناصر مهردادی

استاد (گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران)

چکیده

در این پژوهش فیلترهای ضایعاتی پلی پروپیلن با اندازه منفذ بهینه ۵ میکرومترکه با مقدار بهینه شده از پلی آنیلین و پلی پیرول پوشش دادهشده را به عنوان یک جاذب برای حذف کروم از فاضلاب آبکاری معرفی میشود. برای بررسی اثر پارامترهای جذب از روش طراحی باکس-بنکن به کمک روش سطح پاسخ برای طراحی آزمایشها استفاده شد. پارامترهای موثر بر فرایند جذب شامل غلظت اولیه کروم شش ظرفیتی، دمای محلول، زمان تماس و pH محلول کروم شش ظرفیتی مشخص شدندکه پس از مطالعه اثر هریک مشخص شد که پارامتر غلظت اولیه کروم تاثیر منفی، افزایش pH تاثیر منفی، دمای محلول تاثیر مثبت و زمان تماس تاثیر مثبت بر روی راندمان حذف دارند. مقادیر بهینه بدست آمده از مطالعات جذب شامل دمای ۴۱ درجه سانتیگراد، زمان تماس ۶۲ دقیقه، pH=۲، غلظت اولیه کروم شش ظرفیتی ۵۰ میلیگرم بر لیتر، و غلظت خروجی کروم شش ظرفیتی ۰/۵ میلی گرم بر لیتر میباشد. اثر حضور کاتیون های مزاحم از جمله Ni۲+, Zn۲+,+ Cu۲+ و آنیونهای مزاحم از جمله SO۴۲- , Cl- , -NO۳- آزمایش شد که در نتیجه اثر این یونهای مزاحم بر روی جذف کروم توسط جاذب بسیار ناچیز بوده که نشان دهنده حذف انتخابی کروم شش ظرفیتی توسط جاذب است.

کلیدواژه ها

پلی آنیلین؛ پلی پیرول؛ کوپلیمر؛ مواد زائد؛ فیلتر پلی پروپیلن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.