ارزیابی تنش استاتیکی درپنل های تقویت شده با استفاده از مکانیک شکست

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECCONF05_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی هرزندی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک مرکز علمی کاربردی خانه کارگر تبریز

امیر سجادیفر

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک مرکز علمی کاربردی خانه کارگر تبریز

سیدجعفر سیدموسوی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک مرکز علمی کاربردی خانه کارگر تبریز

مهدی صادق زاده تبریزی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی- مرکز علمی کاربردی خانه کارگر تبریز

چکیده

این مقاله به تحلیل تولرانس آسیب ( تحلیل انتشار ترک و استحکام پسماند ) سه نوع ترک به وجود آمده در پنل تقویت شده می پردازد . مدل المان محدود پنل برای بررسی ترک های مختلف با طول هایی متفاوت ، به وسیله نرم افزار ANSYS ۸.۰ تهیه شده است . ضرایب شدت تنش به ازای طول ترک های مختلف با استفاده از برنامه فرعی K-VALUES محاسبه شده است . استحکام پسماند پنل با استفاده از ضرایب بدست آمده و همچنین بار پرچ ( محاسبه شده از طریق مدل المان محدود ) به صورت تحلیلی پیش بینی میگردد . سپس به ازای بارهای مختلف شبیه ساز پرواز همچون ) GAG زمین - هوا - زمین ) و GUST (باد شدید) و با استفاده از نرم افزار USAIRFORCE AFGROW ، تحلیل انتشار ترک انجام میگردد .در تحلیل استحکام پسماند پنل تقویت شده از معیار گسیختگی تقویت کننده استفاده شده و تحلیل رشد ترک به وجود آمده براساس روش تحلیلی انجام گرفته است . توانایی جلوگیری از وقوع ترک در حالتی که ترک بین سوراخ پرچ در پنل بدون تقویت کننده رخ داده باشد ، نسبت به حالتی که پنل دارای تقویت کننده باشد ( چه سالم و چه معیوب ) بیشتر است . نتایج تحلیل انتشار ترک نشان می دهند که پنل هایی که در معرض طیف بار GUST با سیکل haul متوسط قرار گیرند در مقایسه با پنل هایی که در معرض بارهای نوسانی دارای haulکوتاه ، عمر کمتری دارند . همچنین نتایج نشان می دهند که سیکل بارگذاری GAG مخرب تر از GUST می باشد .

کلیدواژه ها

مکانیک شکست ، آنالیز تنش ، تنش استاتیکی ، ترک ،تخمین ترک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.