بررسی عوامل زمینه ساز فرآیند مدیریت گردشگری مذهبی و توسعه پایدارصنعت گردشگری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: TGCE06_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اسدی

دانشجوی دکترای باغبانی

چکیده

عوامل متعددی بر گردشگری مذهبی و رونق و رکود آن در ایران و کشورهای اسلامی موثر هستند . مذهب نقش مهم و برجستهای در شکل گیری بسیاری از شهرهای ایران داشته است. رونق جهانگردی مذهبی میان کشورها و جوامع اسلامی و گشت و گذار مسلمانان جهانگرد در سایر کشورهای اسلامی موجب نزدیکی و آشنایی ملل مسلمان با یکدیگر شده و شناخت مشکلات و ویژگیهای فرهنگی جوامع مسلمان و یافتن نقاط اشتراک و اختلاف میان فرهنگها را در پی خواهد داشت که این امر کمک شایانی در جهت رسیدن به فرهنگ مشترک اسلامی، برقراری پیوند و اتحاد میان مسلمانان و احیای دوباره مفهوم امت واحد اسلام خواهد کرد. حضور گردشگران درکشورهای اسلامی بسیاری از تبلیغات سوئی که علیه جهان اسلام میشود را خنثی خواهد کرد و این دستاورد بسیار مهمی برای مسلمانان جهان محسوب میشود و نشان میدهد که بسیاری از کشورهای اسلامی دارای ساختاری امن بوده و به لحاظ سیاسی میتواند چهره کشورهای اسلامی را در جهان ترمیم کند. بنابراین از منظر فرهنگ تمدنی وسیاسی نیزبحث صنعت توریسم به شناساندن فرهنگ وتمدن اسلامی به دیگرکشورها کمک قابل توجه میکند برخورداری ازدانش مکانها و دیدی منطقی، راهبردی وعملیاتی به آینده ی آنها، حلقه ای واجب و ضروری است. آنچه امروز ازآن به عنوان گردشگری مذهبی یاد میشود، سابقه ای به وسعت تاریخ ادیان الهی دارد؛ از دینداران مسیحی و یهودی گرفته که برای زیارت اماکن مذهبی شان مسافتهای زیادی را سفر میکردند، تا مسلمان صدر اسلام که هر ساله برای زیارت خانه خدا، سواره و پیاده، راهی مکه مکرمه میشدند، همگی بدون اینکه متوجه باشند جزو اولین گردشگران مذهبی دنیا بوده اند. این در حالی است که با توسعه دینداری بین پیروان ادیان مختلف در گذر زمان و توسعه اماکن مقدس مذهبی در سراسر جهان، زیارت این اماکن هر ساله در بین پیروان ادیان مختلف توسعه پیدا کرده و آنقدر به میزان زائران اضافه شده که بازار این سفرها به یک صنعت با میلیاردها دلار درآمد تبدیل شده است.

کلیدواژه ها

توسعه گردشگری، برنامه ریزی راهبردی، گردشگری مذهبی، شهر مشهد،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.