بررسی تاثیر برنامه ریزی در کلانشهرها و فضای کالبدی شهر راهکاری جهت رشد و توسعه گردشگری شهری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: TGCE06_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا خدادادی

فوق لیسانس مدیریت فرهنگی

چکیده

صنعت گردشگری یکی از منابع مهم تولید درآمد، اشتغال و ایجاد زیرساخت ها برای نیل به توسعه پایدار به ویژه در شهرها محسوب می شود. گردشگری یکی از بزرگترین صنعت ها در جهان محسوب می شود و آن چنان رشد سریعی داشته که بیش از یک سوم از ارزش کل تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است. طبق گزارش سازمان جهانی گردشگری، یکی از عوامل اصلی توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی بسیاری از کشورها بوده به طوری که در طی سالیان آتی به بزرگترین صنعت جهان تبدیل خواهد شد. کشور ما ایران نیز از جاذبه های گردشگری بالقوهای برخوردار است. در این رابطه جاذبه های گردشگری شهری به عنوان یکی از مولفه های اصلی توسعه گردشگری به خصوص در سطح شهرهای بزرگ صنعتی محسوب می گردد.گردشگری بعنوان صنعتی پردرآمد امروزه از سوی بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته است و سرمایه گذاری های زیادی جهت رشد و رونق آن صورت گرفته است. این صنعت به عنوان یک عامل مهم اقتصادی توانسته نقش پررنگی در ایجاد اشتغال، تحصیل ارز و... برای جوامع میزبان ایجاد و باعث رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی آنها گردد. در جهت دستیابی به توسعه می توان از ابزارهای مختلفی بهره گرفت که حوزه گردشگری یکی از این ابزارهاست که خود دارای سطوح مختلف است. گردشگری شهری که یکی از زیر مجموعه های بخش گردشگری است می تواند نقش مهمی را در مدیریت شهری و دستیابی به توسعه ایفا نماید.تاکید بر توسعه فعالیتهای عمران گردشگری شهری، نوسازی بافت های تاریخی شهر، بازسازی فضاهای تفریحی در این حوزه با ارائه تسهیلات مناسب کمک شایانی به توسعه پایدار شهری می کند. رقابت در جهت توسعه پایدار گردشگری شهری با توجه به ارائه نیازهای جهانگردان، در کنار تقویت مشارکت بخش های خصوصی و شهروندان در رفع این نیازها ، همچنین ایجاد بسترهای آمایشی مختلف در این حوزه باید مورد اهمیت و برنامه ریزی مدیریت اجرایی گردشگری شهری قرار گیرد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی - توسعه پایدار- گردشگری -گردشگری شهری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.