ارتباط بین سلامت معنوی و اضطراب و افسردگی در بیماران دچار انفارکتوس میوکارد بستری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF08_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا فرامرز زاده

استادیار، گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

پیش زمینه و هدف: در حال حا ضر در بیشتر نقاط دنیا بیماری های قلبی عروقی در زمره گسترده ترین بیماری های مزمن قرار گرفته اند. و از علایم شایع در بیماران دچار سکته قلبی، اضطراب و افسردگی است. از طرفی طبق مطالعات مختلف،سلامت معنوی می تواند نقش مهمی در رویارویی وسازگاری بیماران با شرایط ا سترس زای ناشی از بیماری ها دا شته باشد. به همین خاطر این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سلام. معنوی واضطراب و افسردگی در بیماران دچار انفارکتوس میوکارد بستری در بیمارستان سید الشهداء دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام گرفت..روش انجام کار: این پژوهش یک تحقیق توصیفی- همبستگی بود. افراد مورد مطالعه، ۶۷ نفر از بیماران دچار انفارکتوس میوکارد بستری در بیمارستان سید الشهداء دانشگاه علوم پز شکی ارومیه بودند که به روش نمونه گیری آ سان و در د سترس انتخا شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامهاستفاده شد. این پرسشنامه دارای سه بخش بود: بخش اول برای اطلاعات دموگرافیک در نظر گرفته شده بود. بخش دوم شامل مقیاس سلامت معنوی Palutzian & Ellison و بخش سوم شامل مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ۱۶ و به کارگیری روش های آماری مورد نیاز مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج: در مطالعه حاضر ۴۶ نفر( ۸ / ۷۰ درصد) مرد و ۱۹ نفر زن بودند. همچوین ۲۳ نفر ( ۷ / ۳۷ درصد) علاوه بر بیماری قلبی، مبتلا به بیماری مزمن دیگر بودند. از نظر وضعیت. روانی، در مجموع ۱۶ ( ۹ / ۲۳ در صد) از افراد شرکت کننده در مطالعه فوق دارای میزان افسردگی یا ا ضطراب پایین(افراد سالم) و ۳۶( ۷ / ۵۳ درصد)از افراد شرک. کووده دارای دارای میزان افسرگی یا اضررا اختلال بیوابیوی و در آخر ۱۵ ( ۴ / ۲۲ درصد ( از افراد شرکت کننده دارای دارای میزان افسردگی یا اضطراب مشکوک به اختلال بودند.از نظر میزان معنویت.، در مجموع ۳۵ ( ۲ / ۵۲ درصد ) از افراد شرکت کننده در مطالعه فوق دارای سطح معنوی متوسط و ۳۲ ( ۸ / ۴۸ درصد )از افراد شرکت کننده دارای سطح معنوی بالا بوه و هیچکدام از افراد حاضر سطح معنوی پایین نداشتند. بین سطح معنویت. با سطح افسردگی و اضطراب و جنسیت و سطح تحصیلات و نوع شغل ارتباط معنوی داری وجود داشت. بجث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ارتباط معکوسی بین سلامت معنوی و سطح اضطراب و افسردگی وجود دارد و اجرای برنامه مراقبتی معنوی. محور می تواند یک روش مناسب برای کاهش اضطراب بیماران باشد.

کلیدواژه ها

سلامت معنوی، اضظراب ، افسردگی، انفارکتوس میوکارد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.