بررسی ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در زنان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF08_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم پورزنجانی

کارشناس مامایی، مرکز بهداشت فریمان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران

مهدی مشعوف فریمانی

کارشناس علوم آزمایشگاهی، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران

فاطمه کبوتری فریمانی

کارشناس بهداشت عمومی، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران

الهه بیگلریان قوچان عتیق

لیسانس بهداشت محیط ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران

فرشته مرادزاده

لیسانس بهداشت محیط ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران

زهر پاسبان

لیسانس بهداشت محیط ، مرکز بهداشت فریمان ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ایران

چکیده

پاسخ های سیستم ایمنی در سالمندان کندتر بوده و از کارآیی کمتری برخوردار است. لذا سالمندان بیش از سایر گروه ها در معرض خطر ابتلا به کووید- ۱۹ قرار دارند. بعلاوه ابتلا به بیماریهای وابسته به سن مانند دیابت، بیماری های قلبی عروقی، - COPD ، فشارخون و... می تواند خطر ابتلا را بیشتر کرده و درصورت ابتلا فرد، منجر به نوع شدید بیماری و خطر مرگ برای سالمندان شود. در بررسی توصیفی - مقطعی ۳۲۱۶۳ نفر از زنان ۱۸ سال به بالا شهرستان فریمان به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. جمع آوری اطلاعات از طریق فرم غربالگری کرونا ویروس صورت پذیرفت و اطلاعات با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی شامل آزمون کای اسکویرو آزمون دقیق فیشر و نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از ۳۲۱۶۳ نفر غربالگری شده ۴ / ۲۵ % در گروه جوان) ۲۹ - ۱۸ سال(، ۳ / ۵۸ % در گروه میانسال) ۵۹ - ۳۰ سال( و ۴ / ۱۶ % در گروه سالمند) ۶۰ سال به بالا( قرار داشتند. در گروه جوان ۳ / ۷۵ % متاهل و ۹ / ۵۹ % ساکن شهر بودند در گروه میانسال ۹ / ۸۶ % متاهل و ۱ / ۶۱ % ساکن شهر بودند و در گروه سالمند ۵ / ۶۱ % متاهل و ۶ / ۵۳ % در شهر ساکن بودند. شایعترین علائم بیماری درهر دو گروه به ترتیب تنگی نفس، درد و کوفتگی، سرفه، سردرد و گلودرد بود. از ۲۲ % افراد غربال شده تست کرونا اخذ شد. درصد موارد تست کرونای مثبت در گروه جوان و میانسال ۲۸ % و درگروه سالمند ۴ / ۳۵ % بود. پورتال بیماریها وزارت بهداشت نشان داد ۹ / ۱۴ % مبتلایان، سالمند بودند اما درصد موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در سالمندان ۷ / ۷۸ % است. بین ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن با متغییر افزایش سن) p< ۰.۰۰۱ ( ارتباط معناداری وجود داشت. اقدامات مداخله ای مانند آموزش مراقبت از خود، برنامه قرنطینه معکوس در سالمندان سالم از لحاظ ابتلا به کووید - ۱۹ و آموزش اهمیت طرح فاصله گذاری اجتماعی پیشگیری از ابتلا و ارتقای سلامت این افراد کمک می نماید.

کلیدواژه ها

کووید- ۱۹ ، کروناویروس، پیامد بیماری، سالمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.