بررسی اثر گونه های پرستار بر درصد جوانه زنی و رشد اولیه گیاه چاودار کوهی Secale montanum Guss
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور
- کد COI اختصاصی: NCWMSWRM05_391
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1750
نویسندگان
استادیار گروه منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت، کرمان، ایرا
دانشجوی دکتری آبخیزداری دانشگاه تهران
هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان
دانشجوی کارشناسی مرتع و آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت، کرما
چکیده
تحقیق با هدف تعیین اثر گونه های پرستار مرتعی کلاهمیرحسن Acantholimon festucaceum (Jaub & Spach) Boiss ، زول Eryngium bungei Boiss ، خارگونی Noaea mucronata (Forsk.) Aschers. واسپند Peganum harmala L. بر رطوبت خاک، درصد جوانه زنی و رشد اولیه چاودار کوهی ) Secale montanum ) انجام شد. پس از پیدا کردن جمعیتهای هماندازه و همشکل از گونههای پرستار در یک منطقه تخریبیافته مرتعی از شهرستان بافت، زیراشکوب این گونهها بصورت تصادفی جهت کشت چاودار انتخاب شدند. پس از ایجاد چالههایی به ابعاد10*10سانتیمتر در زیراشکوب بوتههای پرستار و فضای بین بوتهها )به عنوان تیمار شاهد(، به کشت بذور چاودار در اواسط پاییز اقدام شد. میزان سبز شدن بذور و رشد اولیه )ارتفاع( گونههای کشت شده در اوایل بهار اندازه گیری شدند. همزمان با اندازهگیری ارتفاع گیاهچهها، رطوبت خاک دو عمق 10-0 و25-15سانتیمتر فضای زیراشکوب و مابین گیاهان پرستار از روش جرمی تعیین شد. پس از تجزیه واریانس دادهها، از آزمون چنددامنه دانکن جهت مقایسه میانگین کمک گرفته شد. طبق نتایج هر چند تغییری در درصد سبز شدن چاودار در زیراشکوب گونه های پرستار با فضای سبز مشاهده نشد ولی یک روند افزایشی در رشد نهالچههای این گونه بعلت حمایت گونههای پرستار کلاه میرحسن، زول، خارگونی و اسپند به ترتیب 3/4 و 2/6 و 3/9 و 2/2 برابر در مقایسه با فضای باز مشاهده شد.کلیدواژه ها
کلیدی: اثر حمایتی، چاودار کوهی، گیاه پرستارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.