بررسی تاثیر شهرسازی در رواناب حوزههای آبخیز شهری با استفاده از مدل SWMM (مطالعه موردی منطقه 22 شهری تهران)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM05_379
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

الهام فروتن

دانشجوی دکترای آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرا

جواد وروانی

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

مجید عباسی زاده

مربی گروه آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

چکیده

شهرسازی، افزایش حجم رواناب، دبی اوج و کاهش کیفیت آب را به دنبال دارد لذا برای کم نمودن خسارت وتاثیرات زیست محیطی آن، برآورد دقیق مقدار رواناب و انجام عملیات کنترل رواناب شهری اجتناب ناپذیر می باشد. دراین تحقیق از شبیهساز SWMM به منظور بررسی تاثیر تغییر موقعیت و میزان کاربری اراضی در رواناب حوضهای به مساحت 260/35هکتار از منطقه 22 شهری تهران استفاده گردید. مقایسه هیدروگرافهای چهار الگوی فرضی نشان میدهد که افزایش 12 % فضای سبز در بالادست حوزه مورد مطالعه که دارای شیب بیشتری است موجب کاهش 14/75 درصد در میزان دبی اوج میگردد در صورتی که افزایش همین مقدار فضای سبز در پایین دست حوزه موجبکاهش 5/27 درصد در میزان دبی اوج میشود. همچنین با فرض سطوح نفوذناپذیر 25،50 ، 75 و 100% میزان رواناب منطقه به ترتیب 1/5 و 2/1 و 2/7 و 3 برابر شرایط قبل از توسعه گردیده است. نتایج این تحقیق بیان میدارد که حوزه آبخیز بالادست موجب افزایش 1391/95 متر مکعب حجم رواناب و و 12/2 متر مکعب برثانیه دردبی اوج گردیده است.

کلیدواژه ها

حوزه آبخیز شهری، رواناب، SWMM ، کاربری اراضی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.