مقایسه اثربخشی روش تدریس الکترونیکی و روش تدریس سنتی بر اشتیاق تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی و خودتنظیمی در دانش آموزان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی مدرسه و آموزشگاه، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSPUM-8-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 287
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا علیپور کتیگری

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

حسن حیدری

دانشیار گروه مشاوره و روانشناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

محمد نریمانی

استاد ممتاز گروه روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی

حسین داوودی

استادیار گروه مشاوره و روانشناسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی روش تدریس الکترونیکی و سنتی بر اشتیاق تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی و خودتنظیمی دانش آموزان انجام شد. روش پژوهش، آزمایشی از نوع طرح های پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری، کلیه دانش­آموزان پسر پایه هفتم بودند که در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ در ناحیه ۲ شهر رشت در مدارس دولتی و غیر انتفاعی مشغول به تحصیل بوده و طبق استعلام از اداره آموزش و پرورش تعدادشان ۱۳۲۰ نفر بود. ۴۰ نفر از دانش آموزان پایه هفتم، به شیوه تصادفی خوشه ای انتخاب و در دو گروه (کنترل و آزمایش) جایگزین شدند. جهت جمع­آوری داده­ها، از پرسشنامه های اشتیاق تحصیلی، خودکارآمدی و خودتنظیمی استفاده شد. گروه مداخله، برنامه آموزش الکترونیکی را در قالب ۸ جلسه ۹۰ دقیقه ای و هفته ای یک بار دریافت کردند؛ درحالی که گروه کنترل روش تدریس سنتی ارائه شد. یافته ها نشان داد که اجرای روش تدریس الکترونیکی بر اشتیاق تحصیلی، تاثیر معناداری دارد (­۰۱/۰p­< )؛ اجرای روش تدریس الکترونیکی بر خودکارآمدی، تاثیر معناداری دارد (۰۱/۰p< ) و اجرای روش تدریس الکترونیکی بر خودتنظیمی، تاثیر معناداری دارد (­ ۰۱/۰ p< ). نتایج پژوهش نشان داد که در روش تدریس الکترونیکی؛ فراگیران به جهت سهولت دسترسی به اطلاعات و محتوای آموزشی، باانگیزه و اشتیاق تحصیلی بیشتری به مشارکت در روند یادگیری می پردازند که منجر به ارتقاء خودکارآمدی و خودتنظیمی آن ها می شود.

کلیدواژه ها

تدریس الکترونیکی, اشتیاق تحصیلی, خودکارآمدی تحصیلی و خودتنظیمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.