نقش چشم انداز زمان در هیجان تحصیلی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه روانشناسی مدرسه و آموزشگاه، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSPUM-9-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا فرزین

کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی، دانشگاه یزد

کاظم برزگر بفرویی

دانشیار بخش علوم تربیتی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، پردیس علوم انسانی و اجتماعی،دانشگاه یزد

مریم فقیهی

کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی، دانشگاه یزد

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش چشم انداز زمان در هیجان های تحصیلی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم است. بدین منظور ۲۰۰ نفر از دانش آموزان شیراز به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های چشم انداز زمانی زیمباردو و بوید (۱۹۹۹) و هیجان تحصیلی پکران و همکاران (۲۰۰۵) را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده ضریب همبستگی پیرسون و روش تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که از بین ابعاد چشم انداز زمان فقط دیدگاه زمانی حال لذت گرا، آینده و حال جبرگرا با هیجان های تحصیلی مثبت ارتباط مثبت و معناداری دارند و نیز فقط دیدگاه زمانی گذشته منفی، حال لذت گرا، متعالی آینده و گذشته مثبت ارتباط مثبت و معناداری با هیجان های تحصیلی منفی دارند. هم چنین نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که مدل پیشنهادی پژوهش برازنده داده هاست و نیز از بین ابعاد چشم انداز زمان، دیدگاه زمانی حال لذت گرا، آینده و حال جبرگرا در پیش بینی هیجان های تحصیلی مثبت و هم چنین دیدگاه زمانی گذشته منفی، حال لذت گرا و متعالی آینده در پیش بینی هیجان های تحصیلی منفی دانش آموزان نقش دارند. با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می گردد جهت افزایش هیجان های مثبت و کاهش هیجان های منفی، برنامه های آموزش زمان درمانی جهت هدایت دانش آموزان به چشم انداز زمانی متعادل به متخصصان ارائه گردد.

کلیدواژه ها

چشم انداز زمان, هیجان تحصیلی, دانش آموزان پسر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.