بررسی اجرای عملیات آبخیزداری جهت مهار سیلاب بر اساس زمان پیش هشداردر حوضه کاکارضا خر م آباد

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور
  • کد COI اختصاصی: NCWMSWRM05_361
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1089
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن فرخی

مربی ،گر وه عمران ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهلران ودانشجوی دکتراعمر

محمد کرمی

مربی ،گر وه عمران ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهلران ودانشجوی دکتراعمر

چکیده

محاسبه زمان و میزان سیلاب، قبل از وقوع نقش موثری در کاهش خسارت سیل خواهد داشت. دراین مقاله با استفاده از مدل HEC-HMS اثر اجرای عملیات آبخیزداری بر زمان پیش هشدار مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور مدل فوق برای شرایط حوضه کاکارضا خرم آباد واسنجی و صحت یابی گردیده است. واسنجی و صحت یابی مدل برای دوره های قبل و بعد از انجام عملیات ابخیز داری صورت پذیرفته و در هر دوره دو سیلاب و رگبار پیشآمده موجود. مورد استفاده قرار گرفته است. بر مبنای مدل واسنجی و صحت یابی شده،شبیه سازی سیلاب های با دوره بازگشت مختلف انجام یافته و پس از حد آستانه هشدار سیلاب،زمان پیش هشدار این سیلاب ها برآورد گردید.مقایسه زمان پیش هشدار سیلاب های با دوره بازگشت مختلف، در دوره های قبل و بعد از انجام عملیات ابخیزدارینشان داد که تغییر کاربری اراضی ناشی از عملیات آبخیز داری منجر به افزایش زمان پیش هشدار سیل در دوره بازگشت های مختلف گردیده است . به طوری که مقدار ان برای سیلاب 50 ساله از 12 دقیقه به 17 دقیقه) درحدود 25 ./.( افزایش یافته است. این در حالی است که با افزایش دوره بازگشت مدت زمان هشدار سیل کاهش می یابد

کلیدواژه ها

عملیات آبخیزداری کاکارضا خرم آباد، مدل HEC-HMS ، پیش هشدار،مهار سیلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.