بررسی تاثیر روان کننده پایه کربوکسیلاتی بر رفتار بتن ساخته شده با مصالح سنگی بازیافتی از بتن خود تراکم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 8، شماره: 53
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-8-53_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود گلشنی

دانشکده مهندسی عمران موسسه آموزش عالی پویش، قم، ایران.

حسین نصیری

دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، تهران، ایران

کامبیز تکین

دانشکده فنی و مهندسی ، گروه مهندسی عمران ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفادشت ، تهران ، ایران

چکیده

دراین مقاله به بررسی تاثیر افزودن فوق روان کننده ها برمشخصات مکانیکی بتن‬ شامل مقاومت فشاری، اسلامپ و ... پرداخته شده است. بر اساس نتایج تغییرات مقاومت فشاری در برابر درصد روان کننده پلی کربکسیلات در نمونه های بتنی با عیارهای مختلف سیمان مشاهده شده است که با افزایش درصد روان کننده پلی کربکسیلات مقدار مقاومت فشاری افزایش یافته است که این امر به دلیل کاهش نسبت آب به سیمان روی می دهد. همچنین افزایش عیار سیمان منجر به افزایش مقاومت فشاری نمونه ها می شود. بر اساس نتایج تغییرات مقاومت فشاری در برابر نسبت آب به سیمان در نمونه های بتنی با عیارهای مختلف سیمان و روان کننده پلی کربکسیلات مشاهده شده است که با افزایش نسبت آب به سیمان مقدار مقاومت فشاری کاهش یافته است. همچنین، بر اساس نتایج مقایسه تغییرات اسلامپ در برابر درصد روان کننده پلی کربکسیلات در بتن های با عیار مختلف سیمان مشاهده شده است که با افزایش درصد روان کننده پلی کربکسیلات، پارامتر اسلامپ به صورت کلی روندی صعودی داشته است. همچنین با افزایش عیار سیمان در بتن در درصد روان کننده پلی کربکسیلات ثابت، بتن با عیار بیشتر مقدار اسلامپ کمتری داشته است. در نهایت، بر اساس نتایج مقایسه تغییرات اسلامپ در برابر نسبت آب به سیمان در بتن های با عیار مختلف سیمان دارای روان کننده پلی کربکسیلات مشاهده شده است که با افزایش نسبت آب به سیمان پارامتر اسلامپ به صورت کلی روندی نزولی داشته است. همچنین با افزایش عیار سیمان در بتن در نسبت آب به سیمان ثابت، بتن با عیار کمتر مقدار اسلامپ بیشتری داشته است.

کلیدواژه ها

فوق روان کننده بتن, پلی کربوکسیلات, مقاومت فشاری, اسلامپ, بتن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.