تحلیل پاسخ طرفداران به خود_ابرازی ورزشکاران حرفه ای زن در شبکه اجتماعی اینستاگرام (مطالعه موردی: ماریا شاراپووا و سرنا ویلیامز)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SPMED-9-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عابد محمودیان

مدیریت ورزشی، دانشگاه کردستان

سعید صادقی بروجردی

استاد مدیریت ورزشی دانشگاه کردستان

امیررضا عباسیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه کردستان

فرید گنجی

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، دانشگاه کردستان

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، تحلیل پاسخ هوداران به خود_ابرازی ورزشکاران حرفه ای زن در شبکه اجتماعی اینستاگرام بود. ۳۲۸ تعداد پست به اشتراک گذاشته شده در طول سال ۲۰۱۹ در صفحه رسمی اینستاگرام دو ورزشکار حرفه ای زن یعنی ماریا شاراپووا و سرنا ویلیامز تجزیه و تحلیل و طبقه بندی شدند. نمونه کمی شامل ۳۲۸ پست از هر دو بازیکن و ۱۲۰،۷۱۶،۱۲۲ لایک و ۲۴۶،۵۸۴، ۲ کامنت بود. نتایج تجزیه و تحلیل صفحه اینستاگرام این دو ورزشکار نشان داد که سرنا ویلیامز در صفحه اینستاگرام بیشترین تمرکز خود را به ترتیب بر پست های مربوط به نقش اجتماعی (%۳۲) اختصاص داده است و پس از آن پست هایی با محتوای تبلیغاتی (%۲۵)، عکس ورزشی (%۲۳)، عکس بدن نما (%۱۱)، سلفی (%۴) و عکس مناظر (%۲). در مقابل، ماریا شاراپووا به ترتیب بر پست هایی با محتوای نقش اجتماعی (%۲۸) و عکس ورزشی (%۲۸)، عکس مناظر و محیط زیست (%۱۵)، عکس تبلیعاتی (%۱۱)، عکس سلفی (%۸) و عکس بدن نما (%۲) تاکید داشته است. همچنین نتایج نشان داد که پست هایی با محتوای ورزشی، بدن نما، عکس سلفی و تبلیغات به ترتیب بیشترین تعداد لایک و پست هایی با محتوای اجتماعی و مناظر و محیط زیست به ترتیب بیشترین تعداد کامنت را به خود جلب کرده اند. نتایج پژوهش حاضر، اهمیت نوع محتوای پست های اینستاگرام زنان ورزشکار را برای طرفداران و دنبال‎کنندگان برجسته کرده است. همچنین بینش و دانش جدیدی از طریق درک بهتر پاسخ (لایک و کامنت) دنبال‎کنندگان برای ایجاد یک ارتباط و تعامل قوی، درگیری و مشارکت زیاد ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی, پاسخ طرفداران, خود-ابرازی, ورزشکاران حرفه ای زن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.