طراحی مدل علی روابط سبک های رهبری و مدیریت دانش کارکنان با نقش میانجی پذیرش فناوری اطلاعات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SPMED-9-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم نیک پی مطلق بناب

دانشجوی دکتری گروه مدیریت ورزشی، واحد کرج،دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

حسین سپاسی

استاد گروه مدیریت ورزشی، واحد کرج، دانشگاه ازاد اسلامی، کرج ، ایران

پریوش نوربخش

استاد گروه مدیریت ورزشی، واحد کرج، دانشگاه ازاد اسلامی، کرج ، ایران

مهوش نوربخش

استاد گروه مدیریت ورزشی، واحد کرج، دانشگاه ازاد اسلامی، کرج ، ایران

چکیده

امروزه فناوری اطلاعات به عنوان محور تشکیل جوامع اطلاعاتی مورد توجه اکثر کشورهای جهان قرار گرفته است. مدیریت دانش و نقش رهبری به فرایند مبادله اطلاعات سرعت می بخشد. هدف تحقیق بررسی نقش میانجی فناوری اطلاعات در رابطه بین سبک های رهبری با مدیریت دانش کارکنان با رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری است. روش تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی و به شکل میدانی انجام شده است.جامعه آماری پژوهش را کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان شمال غرب ایران تشکیل داد. به منظور انجام نمونه گیری با توجه به وجود ۳ استان از روش تصادفی طبقه ای نسبتی استفاده شد. و بر اساس تعداد گویه ها و متغیرها حداقل حجم نمونه ۳۶۵ نفردر نظر گرفته شد. سه پرسشنامه سبک رهبری باس و اولیو (۲۰۰۳)، مدیریت دانش فیلیوس و همکاران (۲۰۰۰) و فناوری اطلاعات نیک پی و همکاران( ۲۰۱۹) ابزار اندازه گیری تحقیق را تشکیل دادند. . جهت بررسی روایی محتوایی پرسشنامه ها از اساتید مدیریت ورزشی و خبرگان آگاه به موضوع و برای بررسی پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. برای تحلیل آمار توصیفی و ضرایب همبستگی از نرم افزار۲۳ SPSS و برای بررسی برازش داده ها و ارزیابی مدل شامل بررسی اعتبار همگرا، اعتبار تشخیصی و پایایی مرکب از نرم افزار AMOS۲۴ و جهت ارائه الگو از نرم افزار SMART-PLS۳ استفاده شد. نتایج نشان داد در روابط بین سبک های رهبری و مدیریت دانش، پذیرش فناوری اطلاعات به عنوان نقش میانجی عمل می کند. لذا پیشنهاد می شود فرآیند پذیرش فناوری اطلاعات کارکنان بر مبنای مدیریت دانش و سبک های رهبری باشد..

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات, سبک رهبری, مدلسازی, مدیریت دانش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.