بررسی میزان ایمنی نسبت به پولیوویروس های تیپ I،II وIII در کودکان ۳-۲ ساله و نوجوانان ۱۵-۱۱ ساله ی استان یزد

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-9-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خسروی

رخشنده ناطق

حمیده طباطبایی

آنیتا خنافری

چکیده

مقدمه: یکی از اهداف WHO ریشه کنی جهانی فلج اطفال در طی سال های آینده است . اجرای برنامه های ریشه کنی پولیو از سال ۱۹۹۴ در ایران شروع شده و از سال ۲۰۰۰ به بعد هیچ مورد پولیوویروس وحشی از ایران گزارش نشده است . بنابراین در سال ۲۰۰۳ ایران به عنوان منطقه عاری از فلج اطفال (Polio-free) اعلام شد. خطر ورود پولیوویروس وحشی به ایران از کشورهای همجوار افغانستان و پاکستان که هنوز به مرحله ی ریشه کنی نرسیده اند، همواره وجود دارد. برای پیشگیری از ورود و گردش این ویروس ها در داخل کشور باید افراد جامعه سطح ایمنی مناسب علیه سه تیپ پولیوویروس داشته باشند. بنابراین انجام برنامه های Serum-Survey برای تعیین سطح ایمنی افراد جامعه ضرورت دارد. روش بررسی: در این مطالعه ۶۹۹ نمونه سرمی از کودکان ۳-۲ ساله و ۵۷۰ نمونه از نوجوانان ۱۵-۱۱ ساله استان یزد جمع آوری شد و وجود آنتی بادی خنثی کننده علیه سه تیپ پولیوویروس در رقت سرم این دو گروه با روش میکرونوترالیزاسیون و به کاربردن رده ی سلولی HEP۲ بررسی گردید. یافته ها: این مطالعه نشان داد میزان ایمنی نسبت به تیپ های I، II وIII پولیوویروس در گروه ۳-۲ سال استان یزد به ترتیب ۶/۹۸ %، ۷/۹۹ % و ۷/۹۶ % و در گروه ۱۵-۱۱ سال این استان به ترتیب ۹/۹۰ %، ۴/۹۵ % و ۳/۸۵ % می باشد. در این بررسی ارتباط سطح ایمنی با تحصیلات مادر، تعداد افراد خانواده ، محل زندگی و جنسیت نیز ارزیابی شد. بحث: نتایج این تحقیق نیز نشان داد که میزان ایمنی نسبت به پولیو II در هر دو گروه سنی از پولیو I وIII بالاتر بوده و وضعیت ایمنی نسبت به پولیو III پایین تر از دو سروتیپ دیگر می باشد

کلیدواژه ها

Poliovirus, Polio-free, Microneutralization, پولیوویروس ، میزان ایمنی، میکرونوترالیزاسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.