بررسی فراوانی آپاندیسیت حاد واقعی در بیماران مشکوک به آپاندیسیت حاد مراجعه کننده به بیمارستان بعثت در سال ۱۳۸۳

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-9-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب الدین بهرامی

علیرضا تک زارع

محمد حسین لشکری

چکیده

مقدمه: این مطالعه به منظور تعیین فراوانی آپاندیسیت حاد پاتولوژیک در بیماران با تشخیص بالینی و آزمایشگاهی آپاندیسیت که آپاندکتومی شده اند انجام شد و مقایسه ای بین درصد تشخیص صحیح در جامعه و مقایسه آن با کتب مرجع انجام شد. البته در کنار آن ارزش تشخیصی معاینات بالینی و نکات مهم شرح حال و آزمایشات پاراکلینیکی که فاکتورهای مطرح کننده در تشخیص آپاندیسیت هستند مورد ارزیابی قرار گرفت. روش بررسی: به طور گذشته نگر پرونده ۲۰۰ بیمار که در طی سال ۱۳۸۳ با درد شکم حاد به اورژانس بیمارستان بعثت مراجعه کرده بودند و با ظن بالینی آپاندیسیت حاد آپاندکتومی شده بودند مورد مطالعه قرارگرفت. پس از آپاندکتومی گزارش پاتولوژی به عنوان استاندارد طلایی تشخیص قطعی آپاندیسیت تلقی شد. یافته ها: ۲۰۰ بیمار شامل ۱۲۸ بیمار مرد (۶۴%) و ۷۲ بیمار زن (۳۶%) با میانگین سنی ۸/۲۳ (دامنه تغییرات از ۶ تا ۵۷ سال) مورد مطالعه قرار گرفتند از این تعداد ۱۳۳ نفر (۵/۶۶%) آپاندیسیت واقعی داشتند (۹۴ نفر آپاندیسیت حاد ساده و ۳۹ نفر آپاندیسیت عارضه دار). از مجموع بیماران مرد ۹۹ نفر (۳/۷۷%) آپاندیسیت واقعی داشتند (۷۱ نفر آپاندیسیت حاد ساده و ۲۸ نفر آپاندیسیت حاد عارضه دار). از مجموع بیماران زن ۳۴ نفر (۲/۴۷%) آپاندیسیت واقعی داشتند (۲۳ نفر آپاندیسیت حاد ساده و ۱۱ نفر آپاندیسیت حاد عارضه دار). بحث: دقت تشخیصی این مطالعه در مقایسه با کتب مرجع که دقت تشخیصی را بین ۹۲% ۷۶% ذکر می کند، پایین تر است. شاید علت آن رعایت بیشتر جانب احتیاط توسط جراح باشد. همچنین دقت تشخیصی در مردان بیشتر از زنان است که این یافته مطابق با کتب مرجع می باشد. تحقیق نشان داد که هیچکدام از علایم بالینی و آزمایشگاهی به تنهایی قادر به تشخیص صحیح آپاندیسیت نیستند و مجموع علایم با هم به تشخیص کمک می کند.

کلیدواژه ها

Acute appendicitis, Diagnosis, Para clinical v, آپاندیسیت حاد، تشخیص، ارزش پاراکلینیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.