تعیین آنتی بادی های آنتی اسپرم قبل و بعد از واریکوسلکتومی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-10-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جاوید صمدی

سید کاظم مداین

کامیاب علیزاده

نسرین بیدی

چکیده

مقدمه: واریکوسل شایع ترین علت قابل اصلاح ناباروری در مردان بوده که با مکانیسم های متعددی در ایجاد ناباروری نقش دارد. از عوامل موثر در ناباروری، دخالت علل ایمونولوژیک و از جمله آنتی بادی آنتی اسپرم در ایجاد ناباروری می باشد. یکی از ریسک فاکتورهای مطرح در ایجاد آنتی بادی آنتی اسپرم، واریکوسلکتومی می باشد. هدف این مطالعه تعیین آنتی بادی آنتی اسپرم قبل و بعد از واریکوسلکتومی می باشد. روش بررسی: ۶۵ بیمار مبتلا به واریکوسل که کاندید عمل جراحی واریکوسلکتومی بودند، انتخاب شده و مطالعه آینده نگری جهت ارزیابی عیار( ASA (Antisperm Antibody در سرم و در سمن قبل و بعد از عمل انجام شد. اندازه گیری ASA به صورت مستقیم و غیرمستقیم به روش sperm.MAR. test انجام گردید و مقدار بالای ۱۵% مثبت تلقی گردید. یافته ها: در آنالیز سمن بعد از عمل جراحی، تغییرات حاصل در تعداد و موتیلیتی از لحاظ آماری معنی دار بود(۰/۰۵> P). در ۲۹% از بیماران قبل از عمل جراحی سطح ASA مثبت بود که در همه آنها عیار مثبت به طور متوسط وجود داشت(۴۰-۲۰%) و ۳ ماه بعد از عمل جراحی، سطح ASA در ۱۵% موارد در سمن و ۳۸% موارد در سرم مثبت بود که از لحاظ آماری فقط تفاوت بین ASA سرمی قبل از عمل با ASA سرمی بعد از عمل معنی دار بود(۰/۰۳۱> P). از لحاظ پارامترهای سمن، در گروهی که ASA بعد از عمل، مثبت بود در مقایسه با گروهی که ASA بعد از عمل منفی داشتند، فقط در موتیلیتی تفاوت معنی دار بین دو گروه نشان داده شد(۰/۰۳۵=P). بحث: واریکوسلکتومی ممکن است در عده ای از افراد سبب مثبت شدن ASA بعد از عمل به ویژه در سرم گردد ولی در مقایسه با افرادی که ASA سرمی منفی بعد از عمل داشتند به استثنای کاهش موتیلیتی، تغییر دیگری ایجاد نمی نماید. با توجه به عدم تاثیر واریکوسلکتومی بر روی ASA متصل به سمن، واریکوسلکتومی روی باروری مردان مبتلا به واریکوسل حتی در صورت ایجاد ASA، آثار و طبعات نامساعدی از این جهت ایجاد نمی نماید.

کلیدواژه ها

Varicocel, Infertility, Antisperm antibody, واریکوسل، ناباروری، آنتی بادی آنتی اسپرم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.