مقایسه غلظت سرمی روی در بیماران HIV مثبت با گروه HIV منفی در مراجعه کنندگان به بیمارستان امام خمینی(ره) در سال ۱۳۸۴

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SINA-10-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا سودبخش

حسین خلیلی

مهرناز رسولی نژاد

محبوبه حاج عبدالباقی

علی اصغر سعیدی

محمد امینیان فر

چکیده

زمینه: روی از جمله ریزمغذی های ضروری برای بدن است و نقش آن در عملکرد سیستم ایمنی، جذابیت های زیادی برای پژوهشگران و پزشکان داشته است. بیماری HIV/AIDS به عنوان یک سندرم نقص ایمنی با کاهش در عناصر مختلف سیستم ایمنی تظاهر می کند که شناخت این موضوع می تواند به درک بهتر از این مکانیسم کمک کند. هدف این مطالعه بررسی سطح سرمی عنصر روی در گروهی از بیماران مبتلا به HIV و مقایسه آن با افرادی است که به بیماری مبتلا نیستند. بررسی ارتباط سطح سرمی روی و تعداد سلول های ایمنی به ویژه CD۴ هدف دیگر این پژوهش است. روش بررسی: این پژوهش مقطعی بر روی ۹۶ نفر انجام شده، ۴۸ نفر از مبتلایان به HIV با ۴۸ نفر از گروهHIV منفی. متشکل از دو زیر گروه (غیر مبتلا به HIV ولی معتاد تزریقی و گروه غیر HIV و غیر معتاد تزریقی)، مقایسه شدند. سطح سرمی روی با استفاده از دستگاه جذب اتمی اندازه گیری و آنالیز توصیفی و تحلیل آماری با SPSS ۱۱ انجام شد و میانگین های به دست آمده با هم مقایسه گردیدند. یافته ها: میانگین سرمی روی در گروه HIV+ و HIV- به طور کلی دارای اختلاف آماری معنی دار بود. در عین حال گروه HIV+ با هر دو دسته ی HIV-ها و دو دسته ی HIV-ها هم با یکدیگر، تفاوت آماری معنی دار داشتند. سطح سرمی روی و تعداد سلول CD۴، با هم ارتباط داشتند. سطح سرمی روی در گروه مبتلا به HIV+ پایین تر از گروه HIV- بود. همچنین روی در گروه HIV- ولی مبتلا به اعتیاد تزریقی نیز پایین تر از سایر گروه ها بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج به دست آمده پیشنهاد می کنند که روی، در صورت ابتلا به HIV دچار نقصان می شود و این کاهش با کاهش پارامترهای تعیین کننده در سلامت و بقای بیماران (مانند تعداد سلول CD۴) همراهی دارد.

کلیدواژه ها

micronutrient, zinc, HIV, AIDS, ریزمغذی، روی، HIV/AIDS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.